Zaterdag 2 houdt zicht op periodetitel

Zaterdag 11 november werd er aangetreden tegen Klein Dochteren 2, voor iedereen was dit een onbekende tegenstander. Bij een overwinning zouden we bovenin mee blijven doen, bij verlies zouden we afzakken naar de middenmoot. Voor de wedstrijd werd duidelijk dat we op volle oorlogssterkte konden aantreden, we hadden 5 verse wissels op de bank zitten.

 

Vanaf minuut 1 bleek dat Klein Dochteren een goed voetballend elftal had, wat voornamelijk bestond uit jongens die net waren doorgestroomd vanuit de junioren. Hierdoor hadden wij het in het begin moeilijk met het vinden van de juiste balans. We moesten het vooral hebben van snelle uitvallen van onze aanvallers, die zorgden in begin voor de gevaarlijkste momenten. Na ruim 20 minuten spelen kregen we een terechte penalty toegekend nadat een speler van Klein Dochteren de bal op de arm kreeg. Robin ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk tegen de touwen. Na deze goal hadden wij het betere van het spel, dit kwam voornamelijk doordat Klein Dochteren het fysiek aflegde tegen onze mannen.

Al snel na de 1-0 volgde de 2-0, Vince kwam goed door op de linkerflank waarbij hij een schot loste die via de keeper terecht kwam bij Kevin, die hield het hoofd koel en schoot raak. We voelde dat het nu het moment was om de genadeklap uit te delen, deze kwam er dan ook 5 minuten voor rust, dit was tevens de mooiste goal van de middag. Via meerdere schijven werd Vince bereikt, die het hoofd koel hield 1 op 1 met de keeper en de bal op zij legde naar de meelopende Kevin, die rustig raak schoot. Dit was tevens de ruststand.

 

Direct na rust bleek dat Klein Dochteren niet van plan was om afgedroogd te worden. Ze gingen aanvallender voetballen en schoven telkens een mannetje door vanuit achteruit, waardoor wij op sommige momenten niet meer wisten hoe we onder deze druk uit moesten voetballen. Ons geluk was dat Klein Dochteren aardig konden voetballen tot en met de middenlijn, maar zodra ze dichterbij de goal kwamen wisten ze niet door onze verdediging heen te komen. Na 70 minuten kwamen ze nog wel terug op 3-1 na een goed lopende aanval en slecht verdedigen van onze kant, maar verder dan deze stand kwamen ze niet.

 

De 2e helft van Columbia zijde was bedroevend slecht in tegenstelling tot de 1e helft. Ditmoet volgende week zeker beter wanneer we uit spelen tegen Eerbeekse Boys 2. Bij winst van onze kant en een gelijkspel of verlies van Teuge uit bij Colmschate pakken wij de 1e periode!

Wij hopen u volgende week weer te zien wanneer er om 14:30 wordt afgetrapt op het sportpark van Eerbeekse Boys.