Overwinning voor Columbia tegen Overwetering

Veel vaste bezoekers hadden blijkbaar familiaire verplichtingen op deze Hemelvaartsdag, want erg druk was het niet op Sportpark De Winkewijert. Columbia speelde thuis tegen een inmiddels bekende tegenstander. Nadat beide verenigingen de afgelopen jaren bovenin de 3e klasse elkaar bestreden en allebei via de nacompetitie promoveerden, ontmoetten ze nu elkaar dus een niveau hoger. Door enkele afgelastingen kon nu pas, op 10 mei, de wedstrijd die nog resteerde uit de 2e periode, gespeeld worden. De thuisclub bleek veel sterker en had een groot veldoverwicht. Dit resulteerde in de 14e minuut in een voorsprong. Nadat Jordy Weijland even tevoren de paal had geraakt, was het door dezelfde speler nu wel raak: 1-0. Columbia bleef gedurende de 1e helft de betere ploeg, maar gescoord werd er niet meer.

 

Na de hervatting een zelfde beeld, al kwam Overwetering er, onder druk van de achterstand, wel iets meer uit en kreeg ook een paar kansen, maar het vizier van de Olster voorwaartsen bleek niet erg scherp te zijn ingesteld.

De geelzwarten kregen zeker ook de mogelijkheid de score uit te breiden, maar er moest een wissel aan te pas komen voordat de 2-0 daadwerkelijk op het scorebord kwam. Maxime Koutamey verving Modou Nijang en reeds de eerste bal die Maxime aanraakte, verdween in het Overwetering-doel. Hiermee was de overwinning veilig gesteld. Hert laatste kwart van de wedstrijd kabbelde rustig naar het slot toe. De thuisclub behaalde hiermee een belangrijke overwinning en steeg naar een verdienstelijke 6e plaats op de ranglijst.

 

Op zondag 13 mei staat er een uitwedstrijd in Enschede tegen Victoria’28 op het programma, de aanvang is weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Sander Hendriksen, Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen, Rick van Lohuizen, Roger Oonk (80. Jesse Punt), Stefan Derksen, Modou Nijang (67. Maxime Koutamey), Jordy Weijland en Damian Echter (55. Joey Koopman).