Victoria'28 geeft Columbia geen kans: 2-0

Hoe twee voetbalwedstrijden tussen dezelfde teams er compleet verschillend uit kunnen zien, bewezen Columbia en Victoria’28 deze zondag op Sportpark Wesselerbrink Zuid in Enschede. Veertien dagen geleden ontmoetten de verenigingen elkaar in Apeldoorn. Columbia was op alle fronten sterker, won simpel met 6-2 en daarbij werden nog veel kansen onbenut gelaten. Inmiddels had Columbia niet veel meer om te vechten dan de spreekwoordelijke eer en was Victoria’28 nog in felle degradatiestrijd gewikkeld met Epe.

 

Dit was duidelijk te merken op het veld. De Enschedeërs waren super gemotiveerd om een goed resultaat te behalen. De thuisclub greep direct het initiatief en kreeg volop kansen. Maar tegelijkertijd bleek dat men moeite had met afronden, want de mooiste mogelijkheden werden verprutst.

Bovendien stak doelman Leroy de Boer van Columbia in uitstekende vorm en redde met zijn reacties de ballen die wel tussen de palen kwamen. De geelzwarten stelden hier enkele kansjes in de counter tegenover, o.a. voor Rick van Lohuizen en Maxime Koutamey. De pauze ging in bij een dubbelblanke stand.

 

In de 2e helft kwam Columbia in het 1e kwartier iets beter voor de dag en kreeg zelfs even een veldoverwicht, maar tot grote kansen kwam het echter niet. Langzaam namen de groen-wit gestreepten het heft weer in handen, nu had het meer resultaat dan voor de rust. In de 67e minuut scoorde de pas 16-jarige Yusuf Koroma de openingstreffer en leek het ijs gebroken. De thuisclub ging door met aanvallen en toen na 74 minuten Maurice Nuis plotseling vanaf de rechtervleugel op het doel schoot, vloog de bal erin zonder onderweg aangeraakt te worden (2-0). Toen was duidelijk dat er voor de Apeldoorners geen eer meer te behalen viel en werd, na de nederlaag in Epe, opnieuw in een uitwedstrijd van een onderin staande ploeg verloren. Gelukkig had dit geen consequenties verder en bleef Columbia zelfs op de 6e plaats staan.

 

A.s. zondag 20 mei (1e Pinksterdag) speelt Columbia de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen MVV’29, we beginnen weer om 14:00 uur. Een week later (op 27 mei) wordt het seizoen afgesloten met een uitwedstrijd tegen Overwetering.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong (62. Lars Mulderij), Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen, Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Stefan Derksen, Maxime Koutamey, Jordy Weijland en Damian Echter (46. Berry de Jong).