5e plaats op de ranglijst voor Columbia na 4-1 zege

Foto Sandra van Dam via FacebookOmdat dit de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was, waren er voor aanvang van de wedstrijd tegen MVV’29 enkele huldigingen. Stefan Derksen werd in het zonnetje gezet voor 250 wedstrijden in Columbia 1. Een bos bloemen en mooi shirt met rugnummer 250 was zijn beloning. Daarna werd trainer Marco Onderberg naar voren geroepen. Hij gaat Columbia na drie mooie jaren, met een promotie naar de 2e klasse als hoogtepunt, verlaten. Naast een aantal lovende woorden kreeg ook hij een bos bloemen. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe werkgever Colmschate. Voor de wedstrijd had Marco al een bedankwoordje op Facebook geplaatst. (Klik hier)

 

Na dit officiële gedeelte kon de wedstrijd beginnen tussen twee teams, die zich al veilig hadden gespeeld. Voor MVV’29 wacht als periodekampioen nog een toetje in de vorm van de nacompetitie.

Voor Columbia is het seizoen gespeeld en kan men zonder zorgen de laatste wedstrijden afwerken. De geelzwarten hadden na de blamage van vorige week bij Victoria’28 nog iets goed te maken en begonnen dan ook gedreven aan de wedstrijd. Gevolg hiervan was dat het binnen een half uur al 3-0 stond voor de thuisclub. In de 12e minuut werd Maxime Koutamey onreglementair gestuit binnen de 16 meter en ging de bal op de stip. Jordy Weijland voltrok feilloos het vonnis: 1-0. Nog geen 2 minuten later was het Berry de Jong, die een goede aanval doeltreffend afrondde: 2-0. In de 27e minuut scoorde Maxime Koutamey de derde Apeldoornse treffer. Veel kon MVV’29 hier niet tegenover stellen, maar op slag van rust kreeg men een buitenkansje om toch te scoren. Nu ging de bal aan de andere kant op de stip en kon Koen Lesker de 3-1 laten aantekenen.

 

Met deze stand werd de rust bereikt. Na de hervatting hetzelfde spelbeeld: Columbia had een duidelijk overwicht en MVV’29 probeerde zich blijkbaar te sparen voor de nacompetitie. De thuisclub kreeg in de 2e helft wel te maken met enkele blessuregevallen. Maxime Koutamey moest uitvallen en werd vervangen door Rick van Lohuizen. Diens invalbeurt was helaas van korte duur, na iets meer dan 10 minuten moest hij alweer geblesseerd het veld verlaten. Nick van den Berg was zijn vervanger. Deze jeugdspeler, topscorer in de Onder 19, liet zien ook in de hoofdmacht te kunnen scoren. Hij maakte zijn 1e treffer voor het 1e elftal in de 80e minuut: 4-1. De scheidsrechter was erg vrijgevig met penalties deze middag, want in de extra tijd werd er een opnieuw een strafschop toegewezen aan MVV’29. Ramon Lesker schoot de bal echter naast, zodoende bleef de stand 4-1 en kon ook als eindstand genoteerd worden.

 

Door de overige resultaten kon Columbia stijgen naar een 5e plaats op de ranglijst. Een prima prestatie in het 1e jaar in de 2e klasse. Laten we deze mooie positie, met nog 1 wedstrijd te gaan, proberen vast te houden. Op zondag 27 mei sluiten we deze competitie af met een uitwedstrijd bij Overwetering in Olst. Ook nu is de aanvang weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen, Damian Echter, Roger Oonk, Stefan Derksen, Jordy Weijland, Maxime Koutamey (56. Rick van Lohuizen, 68. Nick van den Berg) en Berry de Jong.