Columbia verliest eerste bekerontmoeting

Columbia 1 is weer begonnen aan het nieuwe seizoen. Er staan voor de eerste weken 3 bekerwedstrijden op het programma. Columbia speelt in een poule met de zaterdagclubs Lunteren en DTS ’35 (Ede) en de zondag 2e klasser DCS (Zevenaar).

 

De eerste ontmoeting was zaterdagmiddag tegen zaterdag 2e klasser Lunteren. Het werd een wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd bleken. In de 1e helft schoot Lunteren 2x op de lat boven Leroy de Boer. Columbia stelde daar 1 kans (schot net naast het doel) van Jordy Weijland tegenover. De rust brak dus aan met een 0-0 stand.

 

Na de hervatting kreeg Columbia in het 1e kwartier enkele goede kansen, maar de keeper van Lunteren redde een paar keer goed. In de 72e minuut schoot een middenvelder van de bezoekers opeens vanaf meer dan 40 meter hoog op het doel. De bal ging over alles en iedereen heen en sloeg met een boog in de bovenhoek binnen (0-1). Columbia probeerde daarna nog de gelijkmaker te forceren, maar bij het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Stijn Heusschen was de stand nog steeds 0-1.

 

Volgende week zaterdag vervolgt Columbia de bekerstrijd met een uitwedstrijd bij eersteklasser DTS’35 in Ede. De wedstrijd begint om 17:00 uur op sportpark Inschoten, Inschoterweg 2, 6715 CS Ede.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Rendall Diks (88. Erik Nammensma), Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen, Boy Nuesink, Roger Oonk, Stefan Derksen (67. Jesse Punt), Damian Echter, Dylan de Bruin (57. Berry de Jong), Jordy Weijland.