Kansloze nederlaag tegen DTS Ede

verslag1eIn de uitwedstrijd voor de beker tegen DTS Ede had Columbia weinig in te brengen. Al in eerste minuut ging het mis in de defensie en kon DTS makkelijk profiteren: 1-0. Hoewel de zaterdag eersteklassers hierna het beste van het spel bleven houden, leek Columbia toch wakker geschud te zijn. In de 23e minuut kregen de geelzwarten een penalty toegewezen. De kans om de stand weer gelijk te trekken. Helaas lukte dit niet: Dylan de Bruin faalde hopeloos vanaf de 11-meter stip. In de 34e minuut kon DTS zelfs verder uitlopen: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

 

Na de hervatting kwam Columbia direct goed uit kleedkamers. Jesse Punt had de plaats van Dylan de Bruin in de aanval overgenomen. In de 47e minuut verkleinden de Apeldoorners de achterstand tot 2-1. Damian Echter scoorde. De meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten, maar kwamen bedrogen uit. Verder dan een afgekeurde goal wegens buitenspel kwamen de geelzwarten niet. Daarvoor had DTS in de 55e minuut al verder afstand genomen (3-1). Erik Nammensma raakte licht geblesseerd en werd vervangen door Mischa Hendriksen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd werd het verschil in niveau duidelijk zichtbaar. De snelle en wendbare aanvallers van DTS speelden keer op keer behendig de Columbia-verdedigers uit en dit resulteerde in de 73e, 82e en 93e minuut in de 4-1, 5-1 en 6-1. Door deze nederlaag is Columbia na 2 wedstrijden uitgeschakeld in het bekertoernooi.

DTS Ede en Lunteren hebben 4 punten; DCS 2 punten; Columbia 0 punten. Er gaan 2 clubs over naar de volgende ronde. In de 3e ronde: Lunteren-DTS Ede, zaterdag 15 september a.s. om 14:30 uur.

 

Volgende week zondagmiddag 16 september speelt Columbia de 3e en laatste wedstrijd in deze poule bij DCS in Zevenaar. De aanvang is 14:30 uur op sportpark Hengelder, Hengelder 1, 6902 PA Zevenaar.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma (66. Mischa Hendriksen), Rendall Diks, Boy Nuesink, Roger Oonk, Damian Echter, Stefan Derksen, Dylan de Bruin (46. Jesse Punt), Leon de Bok.