Verlies door penalty in de 89e minuut: 1-0

verslag1eDe eerste uitwedstrijd in het nieuwe seizoen bracht Columbia naar Twello, alwaar na vele jaren weer eens tegen Voorwaarts werd aangetreden.

Het werd een zeer ongelukkige hernieuwde kennismaking, in een gelijk opgaande wedstrijd, waarin beide ploegen niet de overwinning verdienden en die dus eigenlijk in een gelijkspel had moeten eindigen, verloren de geelzwarten door een penalty in de laatste minuut van de officiële speeltijd.

 

Alles wat Columbia was, voelde zich ernstig benadeeld door de scheidsrechter, die een afweergebaar van een Columbia-verdediger die de bal tegen zich aan geschoten kreeg, als strafbaar hands beoordeelde. Eerder in de wedstrijd was een strafschop-waardig moment aan de andere kant niet gehonoreeerd.

 

Beide ploegen waren gedurende de wedstrijd volledig in evenwicht, kregen over en weer kansen, die echter niet werden benut. Zo was Columbia in de 28e minuut dichtbij een treffer, toen een voorzet al vallend werd ingekopt, maar deze ging langs de verkeerde kant van de kant van de paal. In de 2e helft was in de 59e minuut Marcel de Jong mee opgekomen, maar zijn schot schoot ging net naast het doel. In de tegenstoot mikte Voorwaarts met een boogbal op de lat. Het bleef dus 0-0 tot de laatste minuut toen Voorwaarts dankbaar gebruik maakte van de geboden kans om via de strafschopstip de 1-0 binnen te schieten. De extra tijd bracht in deze stand geen verandering meer.

 

Volgende week zondag speelt Columbia opnieuw een uitwedstrijd. We gaan op bezoek bij SDC’12, Sportpark De Molendijk, Molendijk 18, 7591 PT Denekamp. De aanvang van de wedstrijd is ook hier weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Rendall Diks (72. Jan Lemmerman), Boy Nuesink, Damian Echter, Stefan Derksen, Leon de Bok, Dylan de Bruin (82. Jordy Weijland).