Gelijkspel voor Columbia in Denekamp

verslag1eDeze zondag stond de verste uitwedstrijd voor de geelzwarten op het programma. We gingen op bezoek bij SDC’12 in Denekamp, aan de Duitse grens. De vereniging, die vorig seizoen op de 2e plaats eindigde, maar in deze jaargang wat stroef op gang komt met 1 punt uit 2 wedstrijden.

 

Columbia begon de wedstrijd goed en al in de 2e minuut kreeg Damian Echter een grote kans, maar zijn inzet eindigde op de binnenkant van de paal, de terugspringende bal werd door Roger Oonk naast geschoten. De Apeldoorners bleven vooral via de linkerkant gevaarlijk en hadden gedurende de gehele 1e helft het beste van het spel. De kansen werden echter niet benut. Zo brak de rust met een 0-0 stand aan.

 

Na de thee kwam SDC’12 beter voor de dag en verscheen vaker gevaarlijk voor het doel van Leroy de Boer. Columbia kreeg wel enkele kansjes, maar het grootste deel van de 2e helft had de thuisclub meer overwicht, vooral in het laatste kwartier. De beste mogelijkheid deed zich voor in de 85e minuut, maar de Denekampse aanvaller schoot de bal over. Met de 0-0 eindstand moesten beide teams zich uiteindelijk tevreden stellen.

 

Volgende week zondag speelt Columbia weer thuis. Op De Winkewijert komt Sportclub Overwetering uit Olst op visite. De wedstrijd begint weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Jan Lemmerman (82. Jesse Punt), Boy Nuesink, Roger Oonk (64. Jordy Weijland), Stefan Derksen, Leon de Bok, Damian Echter.