Columbia speelt opnieuw gelijk: 1-1

verslag1eColumbia kreeg in het 4e competitieduel Overwetering op bezoek, één van de clubs die nog zonder punten was, na 3 nederlagen. Maar de wedstrijd eindigde voor de geelzwarten in een teleurstellend gelijkspel.

 

Toch had de thuisclub kansen genoeg om te scoren, alleen haperde opnieuw de afwerking. Overwetering trok zich terug voor eigen doel en liet Columbia het spel maken. Aanval na aanval rolde op het Olster doel af, maar er kon geen bres in de hechte verdediging worden geschoten. Als er dan toch een mogelijkheid kwam, werd deze, zoals vaker de afgelopen weken, niet in een treffer omgezet. De spelers gingen dan ook met een dubbelblanke stand aan de thee.

 

In de 2e helft kwam Overwetering er iets meer uit, dit gaf Columbia ook meer ruimte in de aanval. Dit resulteerde in de 55e minuut in de openingstreffer van Leon de Bok, die na een goede aanval, van dichtbij raak schoot: 1-0.

De Apeldoorners leken nu door te gaan drukken, maar een hard schot van Roger Oonk raakte de lat. De bezoekers kregen ook enkele kansjes en in de 72e minuut profiteerde Bram de Haas van een slordigheid in de geelzwarte defensie en schoof de gelijkmaker binnen (1-1). Dit was een zware domper voor Columbia, dat nog wel aanviel, maar niet meer kon scoren. In de extra tijd was zelfs de beste kans voor Overwetering. Bij een chaotische situatie voor het doel, kon de bal meerdere keren net voor de lijn worden weggehaald. Hier kwam de thuisclub dus nog goed weg, terwijl ze vooral in de 1e helft de kans op een overwinning had laten liggen. Overwetering behaalde met dit gelijkspel het 1e punt in dit seizoen, maar blijft op de voorlaatste plaats. Columbia staat met 5 punten uit 4 wedstrijden onder in de middenmoot.

 

Volgende week zondag speelt Columbia opnieuw thuis. Dan komt hekkensluiter Luctor et Emergo uit Almelo op bezoek. De wedstrijd begint zoals altijd weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen (46. Randall Diks), Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Jan Lemmerman (75. Dylan de Bruin), Boy Nuesink, Roger Oonk, Stefan Derksen, Leon de Bok, Damian Echter.