Zevenklapper bij Columbia

verslag1eColumbia speelde deze zondag tegen de hekkensluiter Luctor et Emergo. Gezien de uitslagen in uitwedstrijden van de Almeloërs, moest er een overwinning in kunnen zitten voor de geelzwarten. Dit gebeurde dan ook, de tot nu toe moeilijk scorende thuisclub kwam zelfs tot maar liefst zeven treffers.

 

Het was bekend, dat Luctor deze zomer het overgrote deel van de selectie zag vertrekken. Toch was de eerste kans voor hen. Columbia was in de 1e minuut blijkbaar nog niet goed wakker, want een Almelose aanvaller kon zomaar alleen voor Leroy de Boer opduiken. Gelukkig was de keeper wel bij de les, hij kon de inzet nog met zijn voet keren. Daarna was de thuisclub er gelijk helemaal bij en werden er geen kansen meer weggeven. Hoewel de bezoekers wel probeerden mee te voetballen, bleek Columbia toch stukken sterker.

Toch duurde het nog tot de 21e minuut voor er gescoord werd en ook nog uit een standaardsituatie. Op ongeveer 20 meter van het doel kregen de Apeldoorners een vrije schop. Jan Lemmerman plaatste de bal loepzuiver in de bovenhoek (1-0). Net voor rust werd de score verhoogd. Jesse Punt deed de voorbereiding en Leon de Bok rondde uitstekend af. Ruststand dus 2-0.

 

In het tweede bedrijf kwam de doelpuntenmachine van Columbia pas goed op gang. Vooral Leon de Bok had het vizier deze wedstrijd goed afgesteld staan. Hij scoorde in de 55e minuut de 3-0 en zorgde in de 59e minuut voor zijn derde en Columbia’s vierde treffer (4-0). In de 65e minuut kwam aanvoerder Danny Koorevaar mee naar voren en zette de 5-0 op het scorebord. De geelzwarten konden zich de luxe veroorloven ook nog enkele kansen te missen, maar in de 88e minuut was het Damian Echter die de 6-0 aantekende. In de 90e minuut werd het zelfs nog 7-0 door invaller Nick van en Berg. Dit doelpunt werd door Luctor ernstig aangevochten, omdat de bal voordat de pass voor het doel kwam, over de achterlijn zou zijn geweest. Zo eindigde deze wedstrijd in 7-0. Columbia steeg hierdoor naar een keurige 6e plaats met 8 punten uit 5 wedstrijden.

 

Volgende week zondag 28 oktober speelt Columbia een uitwedstrijd in Enschede. Tegenstander is het gepromoveerde FC Suryoye-Mediterraneo, dat een punt meer heeft en op de 5e plaats staat.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Erik Nammensma (61. Mischa Hendriksen), Jan Lemmerman, Roger Oonk (63. Nick van den Berg), Stefan Derksen, Damian Echter, Leon de Bok, Jesse Punt (61. Dylan de Bruin).