Nederlaag voor Columbia in Enschede

verslag1eIeder seizoen kom je bij enkele verenigingen, waar je nog niet eerder geweest bent. Deze zondag gingen we op bezoek bij FC Suryoye in Enschede, afgelopen seizoen gepromoveerd via de nacompetitie. Columbia begon voorspoedig aan de wedstrijd, maar kon dit helaas niet met een overwinning afsluiten.

 

De geelzwarten kenden een goede start, de eerste 20 minuten waren duidelijk voor de Apeldoorners. Middenvelder Jan Lemmerman was in de 13e minuut het eindstation van een goede aanval en drukte doeltreffend af: 0-1. Hierna kregen beide teams kansjes, maar het was Columbia dat opnieuw scoorde. In de 24e minuut kende de uitstekend leidende jonge scheidsrechter Jonathan van Dongen uit Nijmegen de bezoekers een strafschop toe. Damian Echter schoot vanaf 11 meter raak: 0-2. Het 2e deel van de 1e helft nam de thuisclub meer het initiatief om iets aan de achterstand te doen. De aanvallen waren stuk voor stuk gevaarlijk, maar er werden veel kansen gemist. Tot de 35e minuut toen Cicek doorbrak en 1-2 scoorde. De grote domper voor Columbia vond plaats net voor rust, toen een afstandsschot in de bovenhoek van Aydin doel trof: 2-2 en weg was de mooie voorsprong. En dat allemaal ook nog op een ongunstig moment.

 

Na de hervatting had FC Suryoye een voortdurend veldoverwicht en nam na 7 minuten al een voorsprong: opnieuw Aydin zorgde voor 3-2. In het vervolg van de 2e helft kwam Columbia nog tot een paar kleine kansjes, maar de kansen voor de thuisclub waren talrijker en groter. Toch werd er aan beide kanten niet meer gescoord en kon de 3-2 als eindstand worden genoteerd. De geelzwarten staan door dit resultaat nog net in het linkerrijtje: de 7e plaats met 8 punten uit 6 wedstrijden.

 

Volgende week zondag 4 november staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen ATC ’65 uit Hengelo. Zij staan op de 8e plaats met 6 punten uit 6 wedstrijden.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Jan Lemmerman, Roger Oonk, Damian Echter, Stefan Derksen, Leon de Bok, Dylan de Bruin (60. Jesse Punt).