Columbia doet goede zaken met winst: 3-1

verslag1eWe waren alweer aan de 7e competitieronde toe. Columbia ontving thuis op De Winkewijert het Hengelose ATC ’65, inmiddels een goede bekende. Beide clubs speelden al diverse keren tegen elkaar en bestreden elkaar ook al eens in de finale om promotie via de nacompetitie. Voor de wedstrijd stond de thuisclub iets hoger op de ranglijst met 2 punten meer. Na de wedstrijd en de 3-1 zege voor Columbia werden dit zelfs 5 punten meer.

 

Toch hadden de bezoekers de betere kansen, maar toonden een schrijnend gebrek aan doeltreffendheid. Bovendien steekt Columbia-doelman Leroy de Boer al enkele weken in een uitstekende vorm. De geelzwarten hadden juist in de persoon van Dylan de Bruin een spits die maar liefst 3x het net wist te vinden.

De eerste keer in de 16e minuut (1-0). ATC’65 kreeg een aantal kansen op de gelijkmaker, maar we gingen de rust in met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

 

Na de hervatting scoorde Columbia al vrij snel opnieuw. Dylan de Bruin tekende voor zijn tweede goal na 48 minuten (2-0). Maar de strijd was nog niet gestreden. De Hengelose club kwam in de 71e minuut terug door een doelpunt van Jasper Mulders (2-1). Er leek een spannend laatste kwartier aan te komen, maar weer was het Dylan de Bruin die de wedstrijd definitief in Apeldoorns voordeel deed kantelen. In de 84e minuut voltooide hij zijn hattrick met de 3-1. Dit werd tevens de eindstand. Door dit resultaat schuift Columbia dichterbij de bovenste clubs op de ranglijst. De geelzwarten zijn nu in het bezit van de 6e plaats met 11 punten uit 7 wedstrijden.

 

Volgende week zondag is er een inhaal/bekerprogramma en is Columbia vrij. Een week later, op zondag 18 november, volgt er een bezoek aan Vogido, Sportpark Het Wooldrik, Tegelerweg 66, 7535 CJ Enschede. De aanvang is om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar (46. Dennis Gerritsen), Erik Nammensma, Damian Echter, Boy Nuesink, Roger Oonk, Stefan Derksen, Dylan de Bruin, Leon de Bok (65. Berry de Jong).