Columbia naar 4e plaats na uitwinst: 1-5

verslag1eOp bezoek bij Vogido in Enschede werd eindelijk de eerste uit-overwinning door Columbia binnengehaald. Thuis zijn de geelzwarten nog ongeslagen, maar uit was de oogst tot nu mager: 2 nederlagen tegen Voorwaarts en Suryoye en 1 gelijkspel bij SDC ’12. Stuk voor stuk wel moeilijke uitwedstrijden. Maar met goed spel werd nu een klinkende overwinning behaald.

 

Hierbij moet worden gezegd, dat Columbia makkelijk aan de 1e goal werd geholpen. Reeds in de 4e minuut hielp Vogido met een eigen doelpunt Columbia in het zadel. Maar de Apeldoorners hadden verder de gehele wedstrijd een overwicht en wisten dit ook op de juiste momenten in doelpunten uit te drukken. In de 25e minuut kon aanvoerder Danny Koorevaar van dichtbij de 0-2 aantekenen. Enkele minuten later was het Dylan de Bruin die de 0-3 produceerde. Vogido gaf de stand nog voor rust een voor hen iets draaglijke aanblik. Bert Verschoor scoorde de 1-3. Dit werd de ruststand.

 

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld: Columbia was veel sterker, toch duurde het nog tot de 78e minuut voordat er een verandering in de stand kwam. De geelzwarten kregen een penalty en Damian Echter voltrok feilloos het vonnis: 1-4. Toen in de 80e minuut een Vogido-speler voor de 2e keer geel kreeg en daardoor met rood kon vertrekken, was het helemaal gebeurd met de tegenstand van de thuisclub. Dylan de Bruin wist in de 82e minuut de vijfde treffer aan te tekenen (1-5) en de wedstrijd kabbelde langzaam naar het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter Lennart Hermsen toe. Met de 1-5 overwinning konden Columbia en de kou kleumende supporters tevreden zijn. Door dit resultaat stijgt Columbia naar de 4e plaats op de ranglijst.

 

Volgende week, zondag 25 november, speelt Columbia weer thuis. Schalkhaar met oud-Columbia-trainer Marcel Geestman komt op bezoek op De Winkeweijert. De aanvang is weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Dennis Gerritsen (79. Jan Lemmerman), Damian Echter, Boy Nuesink, Roger Oonk, Stefan Derksen, Dylan de Bruin, Leon de Bok (73. Berry de Jong).