Gelijkspel Columbia tegen Schalkhaar: 0-0

Zondag trof Columbia een oude bekende op De Winkewijert. Vele jaren speelden Schalkhaar en Columbia in dezelfde klasse. Sinds 2011 was dit echter niet meer voorgekomen. Ook de huidige Schalkhaar-trainer Marcel Geestman heeft de nodige voetsporen aan de Winkewijertlaan staan. Van 2004 tot 2006 was hij hoofdtrainer van de geelzwarten. Tot zover de historie. Bij de hernieuwde kennismaking blijken beide teams aardig aan elkaar gewaagd . Ondanks diverse kansen over en weer bleef de man aan het scorebord werkloos: als eindstand kon 0-0 genoteerd worden.

 

In de eerste helft was de thuisclub de sterkere van de twee. Enkele mooie kansen werden echter niet benut of tegengehouden door de Schalkhaar-doelman. De beste kans was voor Dylan de Bruin. Zijn schot, laag in de hoek, werd echter gered door de keeper. Met een 0-0 tussenstand konden beide teams aan de thee. Gezien het feit dat dit de twee minst gepasseerde verdedigingen zijn van de 2e klasse J, ook weer niet zo vreemd. Het begon er steeds meer op te lijken, dat het team dat het eerst scoorde, een aardig voorschot nam op de overwinning.

 

In het tweede bedrijf kwam Schalkhaar er iets meer uit en werd langzaam maar zeker sterker. Bij Columbia lukte alles minder goed dan voor rust. Na ongeveer een uur spelen kreeg Schalkhaar-speler Delano Haulussy voor de 2e keer een gele kaart voorgehouden, dus hij kon met rood vertrekken. Wie dacht dat Columbia nu de wedstrijd kon beslissen, kwam bedrogen uit. Schalkhaar bleef ook met 10 man een aantal gevaarlijke aanvallen produceren. Gescoord werd er echter niet. Omdat ook de geelzwarten niet meer tot doelpunten kwamen, bleef de stand zoals hij was; dubbelblank. Hier mee konden beide clubs achteraf tevreden zijn.

 

Komende zondag 2 december staat er een uitwedstrijd op het programma bij koploper Achilles ’12. De aanvang is 14:00 uur op Sportpark ’t Wilbert, Oude Bornseweg 101, 7556 GW Hengelo Ov.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Marcel de Jong (67. Jan Lemmerman), Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Roger Oonk, Damian Echter, Dylan de Bruin, Leon de Bok.