Columbia verliest bij koploper

achcolColumbia is op bezoek bij koploper Achilles’12 tegen een ruime nederlaag aangelopen. Zo groot als de 4-1 uitslag doet vermoeden, was het verschil echter niet. Gedurende ongeveer een uur kon Columbia gelijke tred houden met de Hengeloërs. Het enige verschil was het benutten van de kansen. Achilles ’12 ging hier koelbloediger meer om dan Columbia. Bij de geelzwarten lukte het deze zondag niet om effectief te zijn. Hoewel Achilles ’12 meer balbezit had in de 1e helft, waren er ook best wel kansen voor de Apeldoorners. Maar waar de thuisclub al in de 3e minuut wist te scoren door Nick Harberink, wist Columbia de mogelijkheden niet te verzilveren. Rond het half uur schoot Achilles’12 een bal op de lat, de rebound werd daarna gestopt door Leroy de Boer. In de daaropvolgende aanval van Columbia ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De rust kende zodoende een 1-0 tussenstand.

 

Columbia kwam na de hervatting goed uit de startblokken. Direct kreeg Jan Lemmerman een grote kans, maar zijn schot belandde op de paal. De geelzwarten bleven aandringen en een schot van Roger Oonk ging net naast het doel. In deze periode hadden de bezoekers de gelijkmaker verdiend. Maar zoals zo vaak viel de goal aan de andere kant. In de 61e minuut schoot Thijs van Gessel de 2-0 voor Achilles ’12 binnen. Langzaam nam de thuisclub het initiatief weer over. De genadeklap kwam in de 75e minuut door Mike Huiskes (3-0). Daarmee was de wedstrijd gespeeld, ondanks goede wil werd Columbia niet echt gevaarlijk meer voor het Hengelose doel. In de 83e minuut wist Koen van Norel zelfs nog de 4-0 aan te tekenen. Toch zouden de geelzwarten er nog in slagen de hatelijke nul van het scorebord te krijgen. In de 90e minuut kwam de bal op de stip te liggen na een overtreding. Deze penalty werd feilloos benut door Damian Echter. Het was echter niet meer dan een schoonheidscorrectie. Even later was de wedstrijd afgelopen en de 4-1 eindstand een feit.

 

Komende zondag 9 december staat de Apeldoornse derby tegen WSV op het programma. De wedstrijd op De Winkewijert begint om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Damian Echter, Boy Nuesink, Roger Oonk, Jan Lemmerman, Dylan de Bruin, Leon de Bok (69, Jesse Punt).