Winst voor Columbia tegen Vogido: 3-0

Eindelijk mocht het 1e elftal van Columbia weer komen opdraven voor een competitiewedstrijd. Lang was het ook deze week twijfelachtig of er gevoetbald zou kunnen worden. Maar gelukkig lag het veld er ook op zondagmorgen nog goed bij, dus het sein dat de wedstrijd door kon gaan, werd gegeven.

 

De thuisclub begon direct goed en nam het initiatief. Hoewel ook Vogido zich niet verstopte en de nodige aanvallen losliet op het Columbia-doel. In de 12e minuut kwam de eerste treffer na de winterstop van de voet van Berry de Jong, die een goed lopende aanval kon afronden: 1-0. Columbia bleef daarna de sterkere ploeg, maar de tegenaanvallen van Vogido hadden ook het nodige gevaar in zich. Het was duidelijk dat beide teams er weer zin in hadden in het nieuwe jaar. Voor de rust werd er niet meer gescoord en zodoende konden we 1-0 als ruststand noteren.

 

Het eerste kwartier na de hervatting was helemaal voor de bezoekers. Aanval na aanval rolde op de geelzwarte defensie af. Enkele gemiste kansen en goed keeperswerk van Leroy de Boer zorgden ervoor dat dit overwicht niet in de stand tot uitdrukking kwam.

De elk moment verwachte 1-1 werd in de 67e minuut plotseling 2-0 toen Columbia een goede aanval over rechts opzette en de voorzet perfect door Jan Lemmerman via een schuiver tot 2-0 werd gepromoveerd. Meteen was het gebeurd met de ambities van Vogido. Sterker nog zelfs, in de 70e minuut zorgde Dylan de Bruin voor 3-0. Hierna speelde Columbia natuurlijk een gewonnen wedstrijd, kon rustig uitspelen en ondanks wat kansjes werd er niet meer gescoord. Vogido-speler Sjors Migchelbrink kreeg in de 86e minuut zijn 2e gele kaart en moest dus met rood het veld verlaten. Met een eindstand van 3-0 kon de eerste overwinning van 2019 worden bijgeschreven. Dit is een goed begin te noemen, dat een vervolg verdient de komende weken.

Foto's van de wedstrijd --> HIER & HIER

 

A.s. zondag 10 februari 2019 speelt Columbia ijs en weder dienende een uitwedstrijd. Bon Boys is dan onze gastheer op Sportpark De Greune, Kolenbranderweg 11, 7482 SE Haaksbergen. De aanvang van de wedstrijd is om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Jan Lemmerman (68. Roger Oonk), Damian Echter, Dylan de Bruin (76. Nick van den Berg), Berry de Jong (60. Leon de Bok).