Columbia blijft met 9 man overeind

Foto via Twitter @svBonboysOp een winderig Sportpark De Greune in Haaksbergen hebben Bon Boys en Columbia er een meer spannende dan goede wedstrijd van gemaakt. Beide elftallen waren redelijk aan elkaar gewaagd, dat was in voorgaande wedstrijden tussen deze clubs al zo en bleek ook nu weer. Thuisclub Bon Boys had in de 1e helft de iets betere kansen, maar kon dit niet in de score uitdrukken. Omdat ook Columbia tot weinig tastbare mogelijkheden kwam, bleef de dubbelblanke stand tot aan de rust op het scorebord staan.

 

Het 2e bedrijf zou in ieder geval voor wat meer vuurwerk zorgen. Het vertoonde spel, was mede door de gure wind, niet erg hoogstaand, maar de spanning vergoedde veel. Beide ploegen hadden er, gezien hun positie op de ranglijst, belang bij om de aansluiting met de top te houden.

Halverwege de 2e helft sloeg ineens de vlam in de pan. Een overtreding van Stefan Derksen werd plotseling bestraft met een rode kaart, een erg zware beslissing. Er was voordien nauwelijks iets voorgevallen in de wedstrijd. Met 1 man minder moest de geelzwarte brigade zich meer om het verdedigen van het gelijkspel bekommeren. Dit werd nog erger toen in de 80e minuut een overtreding van Dylan de Bruin, ook weer heel zwaar, met een rode kaart werd bestraft. Columbia moest toen nog 10 minuten + extra tijd overleven met 9 tegen 11 man.

 

Dit lukte, mede door een aantal fantastische reddingen van doelman Leroy de Boer, die deze middag werkelijk niet te passeren was. Na bijna een kwartier voetbal met 2 man minder, konden de Apeldoornse armen de lucht in worden gestoken. Weliswaar een zwaarbevochten, maar mede daardoor ook verdiend punt, kon in de tas mee terug naar de Winkewijert. Uitstekende prestatie mannen, dit toonde weer aan hoeveel karakter er in de ploeg zit.

 

De volgende wedstrijd is op zondag 17 februari a.s. op Sportpark De Winkewijert. Voorwaarts uit Twello komt dan op bezoek. De aanvangstijd is zoals gewoonlijk weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Jan Lemmerman, Damian Echter (75. Roger Oonk) , Dylan de Bruin, Berry de Jong (62. Leon de Bok).