Voorwaarts laat Columbia geen kans

De omstandigheden waren prima voor een streekderby. De eerste lentezondag van dit jaar zorgde voor een aangename temperatuur en een lekker zonnetje op het veld. Dat was voor de thuisclub ook het enige positieve wat er melden was, want het krachtsverschil was vanmiddag duidelijk: Voorwaarts was stukken sterker. De Columbia-supporters, die gezien de uitwedstrijd in het begin van het seizoen, een evenwichtig duel hadden verwacht, kwamen bedrogen uit.

 

Vanaf het begin waren de Twellose oranjehemden de bovenliggende partij. Het overwicht van Voorwaarts resulteerde in de 22e minuut in een voorsprong. Simon Rutgers maakte de 0-1. Een kwartier later opnieuw een doelrijpe situatie voor het Columbia-doel. Uitblinker Nando Manuputty scoorde, maar de assistent stond met zijn vlag omhoog. De scheidsrechter besloot, na overleg met zijn assistent, toch het doelpunt toe te kennen: 0-2. Met deze stand brak ook de rust aan.

 

Na de hervatting weinig verandering in het spel. Voorwaarts bleef een overwicht houden, al duurde het nog tot de 81e minuut voordat dit in de score werd uitgedrukt. Nick Linthorst zorgde voor de 3e treffer aan Voorwaarts-kant. Dit werd tevens de eindstand, maar niet voordat er in de extra tijd nog een rode kaart werd uitgedeeld. Roger Oonk kreeg zijn 2e gele kaart en kon daarmee vertrekken. Nog geen minuut later floot de scheidsrechter af.

Foto's van de wedstrijd gemaakt door Sandra van Dam

 

Volgende week zondag 24 februari speelt Columbia weer een uitwedstrijd. We gaan op bezoek bij Barbaros, Sportpark Veldwijk, Kuipersdijk 46a, 7552 BJ Hengelo. LET OP: De aanvangstijd is om 14.30 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Jan Lemmerman, Boy Nuesink, Roger Oonk, Damian Echter (46. Mischa Hendriksen), Leon de Bok, Berry de Jong (65. Jordy Weijland)