Barbaros te sterk voor Columbia

verslag1eColumbia miste in de uitwedstrijd tegen Barbaros maar liefst 5 basisspelers. Daarom leek het bij voorbaat al een zware middag te worden. Dit viel toch alleszins mee, mede omdat de invallers ook voldoende ervaring in het 1e elftal in het verleden hadden opgebouwd. Tevens was het een voordeel dat het 2e elftal deze zondag vrij was.

 

Op het kunstgras, in de schaduw van het Fanny Blankers Koen-stadion legden beide teams een onderhoudende wedstrijd op de mat. Columbia was in het eerste gedeelte minstens gelijkwaardig aan de tegenstander, die hoger op de ranglijst staat. Leon de Bok bracht de geelzwarten al na 7 minuten op een 0-1 voorsprong met een schuiver laag in de hoek. Lang duurde de vreugde echter niet, want nauwelijks een minuut later trok Barbaros de stand alweer gelijk. De 1-1 werd gescoord door Ekrem Lök. De thuisclub had wel het meeste balbezit en kwam in de 15e minuut op 2-1 door Cuneyt Avsar. Ondanks veel kansen slaagden de Hengeloërs er in het resterende halfuur van de 1e helft niet meer in te scoren. Ruststand 2-1.

 

Na de pauze hetzelfde beeld als voor rust. Columbia had opnieuw een sterk begin en de verhouding in het veld oogde wat gelijkwaardiger. Na precies een uur voetbal kwam de gelijkmaker. Het was opnieuw Leon de Bok die tekende voor de Apeldoornse treffer. Hierna echter trok Barbaros de wedstrijd volledig naar zich toe en kreeg diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Twee hiervan werden er benut. In de 67e en 83e minuut was het beide keren Ekrem Lök die voor 3-2 en 4-2 zorgde. Dit werd tevens de eindstand. Na afloop kreeg Berry de Jong nog zijn 2e gele kaart deze middag vanwege aanmerkingen op de leiding.

 

Volgend weekeinde zijn er vanwege carnaval geen wedstrijden vastgesteld. Een week later, zondag 10 maart a.s. speelt Columbia opnieuw een uitwedstrijd. We gaan dan op bezoek in Almelo bij hekkensluiter Luctor et Emergo. De aanvang is weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Jan Lemmerman (77. Michael Langenbach), Sebastiaan Lindenman, Rick van Lohuizen, Damian Echter, Leon de Bok (77. Berry de Jong), Nick van den Berg (46. Joey Koopman).