Columbia speelt gelijk bij Luctor: 3-3

verslag1eDe uitwedstrijd bij hekkensluiter Luctor et Emergo op Sportpark De Horst in Almelo-Noord heeft Columbia een gelijkspel opgeleverd. Het was door de gure wind en aanhoudende regen, later zelfs overgaand in natte sneeuw, zowel op als langs het veld niet prettig toeven deze middag. Zelden zal iedereen zo verkleumd en kletsnat de kleedkamers en kantine hebben opgezocht.

 

Door de barre weersomstandigheden kon er geen goede wedstrijd verwacht worden. Toch begonnen de geelzwarten goed en reeds na 4 minuten viel de eerste goal. Jan Lemmerman waagde een laag schot in de hoek en zag tot zijn genoegen dat de keeper er niet aan kwam (0-1). Maar helaas was dit het dan ook wel wat Columbia betreft in de eerste helft.

De thuisclub, die voor elke punt strijdt om lijfsbehoud te realiseren, kwam sterk terug. Na 27 minuten scoorde Mick Schorn via de onderkant van de lat de gelijkmaker (1-1). Vijf minuten later was het Simao Abchir die de Almeloërs zelfs op voorsprong zette (2-1) en weer 2 minuten daarna had Karen Muradov de bal voor het intikken (3-1) na een foutje van keeper Leroy de Boer. Dit kan hem niet aangerekend worden, omdat hij bezig is aan een geweldig seizoen en zijn club al meerdere wedstrijden overeind heeft gehouden. De ruststand was ook 3-1.

 

Nadat iedereen weer iets opgewarmd was, begonnen we aan de 2e helft. Columbia was vastbesloten om toch nog iets van deze wedstrijd te maken en trok ten aanval. In de 53e minuut was het Dylan de Bruin die de aansluitingstreffer maakte (3-2). In de 67e minuut slaagde opnieuw Dylan de Bruin erin om de gelijkmaker aan te tekenen (3-3). In het 4e kwart van de wedstrijd werd het weer steeds slechter en verlangde iedereen naar de warme douches of het lekker warme clubhuis. Er kwamen over en weer nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer. Hoewel een minuut of 5 voor tijd Luctor nog een enorme kans kreeg, die niet werd benut. Zo bleef het bij 3-3 en uiteindelijk kon iedereen hier wel tevreden mee zijn. Luctor omdat ze weer een puntje tegen degradatie hadden gehaald, Columbia omdat ze na rust de achterstand toch nog hadden omgezet in een gelijkspel.

 

Volgende week zondag 17 maart a.s. speelt Columbia weer thuis op De Winkewijert. Deze keer komt FC Suryoye-Mediterraneo uit Enschede op bezoek. De aanvang is zoals gewoonlijk om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Rendall Diks, Marcel de Jong (80. Joey Vreedeveld), Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Jan Lemmerman, Boy Nuesink, Roger Oonk (46. Nick van den Berg), Damian Echter (80. Jesse Punt), Leon de Bok, Dylan de Bruin.