Opnieuw overwinning voor Columbia: 2-3

verslag1eMVV’29 was de enige vereniging waar Columbia dit seizoen nog niet tegen gespeeld had. Maar eind maart was dan toch de uitwedstrijd tegen MVV’29 aan de beurt. Over enkele weken treffen we elkaar opnieuw, dan op De Winkewijert.

 

Na 1 minuut stilte begon de wedstrijd met een paar gevaarlijke momenten van de thuisclub. Maar het was Columbia, deze keer in Aston Villa-outfit, dat als eerste scoorde. Het was Stefan Derksen die met een schot in de 15e minuut de 0-1 aantekende. Lang duurde de vreugde niet, want 1 minuut later lag de gelijkmaker al in het net achter Leroy. Olav Post scoorde de gelijkmaker voor MVV’29 (1-1). Hierna kwam MVV’29 op voorsprong, toen na 25 minuten een penalty werd toegekend. Koen ter Wee belastte zich hiermee en scoorde feilloos (2-1). Columbia wist in de 27e minuut alweer gelijk te maken, toen Dylan de Bruin een voorzet goed inkopte (2-2). In het laatste kwartier voor de rust werd er niet meer gescoord.

 

In de 2e helft was Columbia iets meer in de aanval, maar het duurde nog tot de 70e minuut voordat er werd gejuicht kon worden. Tenminste dat dachten de Apeldoornse spelers en supporters, maar de kopbal van Rick van Lohuizen werd wegens leunen op de tegenstander door de scheidsrechter afgekeurd. Dit bleek echter uitstel van executie Want in de 76e minuut werd het toch 2-3. Opnieuw Rick van Lohuizen was de maker, nu met de voet. Hierna probeerde MVV’29 met man en macht de 3-3 te forceren, maar de Columbia-verdediging bleef overeind. Zodoende werd de 2-3 uitzege over de streep getrokken en konden er 3 punten mee in de bus terug naar Apeldoorn.

 

Volgende week zondag 31 maart a.s. staat er alweer een uitwedstrijd op het programma. De geelzwarten gaan dan naar Hengelo naar Sportpark Slangenbeek, Torenlaan 80, 7559 PB Hengelo Ov., het thuisdomein van ATC’65. Aanvang 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Rendall Diks, Marcel de Jong (77. Mischa Hendriksen), Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Damian Echter, Leon de Bok (67. Jesse Punt), Dylan de Bruin.