Vierde opeenvolgende zege voor Columbia

verslag1eOpnieuw heeft Columbia een lastige uitwedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander in winst weten om te zetten. In Hengelo, in de schaduw van het Fanny Blankers Koenstadion, werd Barbaros aan de zegekar gebonden.

 

Tevens bleek dat clubs uit Hengelo de geelzwarten dit seizoen wel goed bevallen. Na overwinningen op Achilles ’12 en BWO was Barbaros de derde vereniging uit deze stad die het onderspit moest delven. De Hengeloërs begonnen sterk, met als gevolg dat Barbaros reeds in de 4e minuut op voorsprong kwam. Erhan Bilen scoorde voor de thuisclub (1-0). Maar na deze lastige start begon Columbia langzaam maar zeker in de wedstrijd te groeien. Er ontspon zich een gelijkwaardige strijd met over en weer enkele kansen. De Apeldoorners toonden veerkracht en in de 12e minuut was het alweer gelijk. Rick van Lohuizen maakte zijn eerste goal van deze middag (1-1). Daarna ging Columbia door en kreeg enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dylan de Bruin zag in de 20e minuut een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden en twee minuten later moest Barbaros alle zeilen bijzetten om een bal van de lijn te halen. Zo bleef de gelijke stand nog gehandhaafd tot de 39e minuut. De goed spelende Charly van der Hulst kwam op links op en leverde een perfecte voorzet af, die door Rick van Lohuizen koppend werd afgerond (1-2). Met deze stand werd ook de rust bereikt.

 

Ook na de rust bleken beide teams aan elkaar gewaagd te zijn en het bleef spannend tot de laatste seconde. De Winkewijert-bewoners knokten voor elke meter grond en slaagden er uiteindelijk in de voorsprong over de streep te brengen. Een fantastisch resultaat in een moeilijke uitwedstrijd!! Bovendien weer een belangrijke stap als koploper van de 2e klasse J en natuurlijk ook in de 1e periode.

 

Volgende week zondag 20 oktober speelt Columbia weer een thuiswedstrijd. Het gepromoveerde Wijhe ’92 komt dan op bezoek op Sportpark De Winkewijert. De aanvang is weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (83. Dave Oussoren), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charly van der Hulst, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange, Dylan de Bruin, Leon de Bok (63. Huseyin Güveli).