Opnieuw veel goals in thuiswedstrijd: 5-1

verslag1eNadat in de vorige thuiswedstrijden van dit seizoen al veel was gescoord tegen Vogido (5-1) en BWO (6-0), was het ook in de 3e thuisbeurt weer raak: 5-1 tegen Wijhe ’92. Columbia maakte alle doelpunten in deze wedstrijd, want ook de tegengoal van de bezoekers kwam via Columbianen tot stand (Stefan verdedigde uit via het achterhoofd van Jop die op deze manier ongemerkt Leroy passeerde). Er werd door de geelzwarten een prima partij op de natuurgrasmat van De Winkewijert gelegd. Goed veldspel en het ene doelpunt nog mooier dan het andere.

 

Na 14 minuten mocht Jop van der Linden een vrije schop nemen en plaatste deze subtiel in de bovenhoek, onhoudbaar voor de keeper (1-0). Nauwelijks 2 minuten later stond het al 2-0, toen Huseyin Güveli doorbrak en de bal breed legde op Dylan de Bruin, die keurig afrondde. In de 19e minuut scoorde Dylan opnieuw, maar dit doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Hierna kwam Wijhe ’92 iets meer in de wedstrijd en werd het 2-1 door een eigen doelpunt, zoals eerder in dit verslag is beschreven. Vlak voor rust viel de 3-1, opnieuw een schitterende goal. Maikel Lange haalde vanaf de rechterflank snoeihard en laag uit en trof doel. Waarschijnlijk heeft de Wijhe-doelman de bal alleen gehoord.

 

Na de hervatting werd er al snel orde op zaken gesteld door de thuisclub. In de 4e minuut scoorde Rick van Lohuizen zijn 1e goal van deze middag (4-1). Zijn 2e goal, na 65 minuten spelen, was nog mooier. Met een lage kopbal in zweefvlucht promoveerde hij een inzet, die voorlangs ging, alsnog tot doelpunt (5-1). Hier bleef het wat doeltreffendheid betreft bij voor de geelzwarten, ook al werden er nog een paar mooie kansen gemist. Vooral toen Christopher Roos van Wijhe ’92 in de 80e minuut een rode kaart opliep, had de score nog makkelijk kunnen worden uitgebreid. Maar uiteindelijk toch weer een ruime overwinning voor de veel sterkere Columbianen. Hierdoor bleef de koppositie in zowel de totaalstand als ook in de 1e periode, voor de 5e achtereenvolgende week gehandhaafd.

 

Zondag 27 oktober a.s. staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Columbia gaat dan op bezoek bij ATC ’65 in Hengelo op Sportpark Slangenbeek, Torenlaan 60, 7559 PB Hengelo Ov. We beginnen weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (61. Mischa Hendriksen), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charlie van der Hulst, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen (75. Jesse Punt), Maikel Lange, Dylan de Bruin, Huseyin Güveli (63. Leon de Bok).