Tenniscijfers bij ATC'65 - Columbia: 6-4

Columbia is in de zesde competitiewedstrijd tegen de eerste nederlaag aangelopen. Op Sportpark Slangenbeek in Hengelo bleek ATC ’65 over een nog beter scoringsvermogen te beschikken dan de Apeldoorners, die tot nu toe er ook lustig op los schoten, vooral in de thuiswedstrijden. Hoewel 4 goals in een uitwedstrijd niet verkeerd is, was het deze keer toch niet voldoende voor een overwinning. Omdat medekoploper Suryoye ook punten morste (3-3 tegen NEO) viel de schade na afloop nog enigszins mee. Suryoye staat nu alleen op kop met 1 punt voorsprong op Columbia. In de 1e periode zijn nog 2 wedstrijden te spelen. Suryoye speelt uit tegen Bon Boys en thuis tegen Achilles ’12. Columbia speelt thuis tegen SDC ’12 en uit tegen WSV.

 

De wedstrijd was amper begonnen of de bal lag al in het net achter Leroy de Boer. Uit de eerste aanval scoorde Van Breemen de 1-0 voor de thuisclub. Columbia was niet lang onder de indruk van deze vlotte achterstand, want in de 3e minuut kopte aanvoerder Danny Koorevaar de gelijkmaker (1-1) al binnen.

De gasten kwamen zelfs in de 14e minuut op voorsprong, maar dit vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter en zijn vlaggende assistent vanwege vermeend buitenspel. Na een eerste helft waarin beide ploegen weinig toegaven aan elkaar werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

 

Het grote doelpuntenfestival vond dus na de pauze plaats. Maar liefst 8 doelpunten kregen de toeschouwers in de 2e helft te zien. Na 52 minuten kwam ATC’65 weer op voorsprong door Van den Brug. Maar opnieuw lag al snel de gelijkmaker in het Hengelose doel. Stefan Derksen maakte in de 54e minuut 2-2. Hierna nam de thuisclub het heft in handen. Krake (61e min. 3-2), Nijland (75e min. 4-2) en opnieuw Krake met een penalty (84e min. 5-2) zorgden voor een flinke voorsprong. Toch werd het tegen het slot van de wedstrijd nog spannend. Columbia probeerde iets aan de achterstand te doen en kwam door een kopbal van Jop van der Linden (86e min. 5-3) en een doelpunt van Jesse Punt (88e min. 5-4) nog heel dichtbij. Maar helaas voor de geelzwarten viel de gelijkmaker niet meer, sterker nog: ATC ’65 scoorde via Van Breemen in de extra tijd nog de 6-4. De scheidsrechter floot hierna direct af en liet niet meer aftrappen. Met dit resultaat was helaas de eerste nederlaag een feit.

Foto's van de wedstrijd zijn gemaakt door Sandra van Dam: https://www.facebook.com/a.v.v.Columbia/posts/2993991937295685

 

A.s. zondag 3 november speelt Columbia thuis op Sportpark De Winkewijert tegen SDC ’12 uit Denekamp. Zoals gewoonlijk beginnen we weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charlie van der Hulst (83. Erik Nammensma), Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange, Dylan de Bruin (77. Jesse Punt), Leon de Bok.