Columbia wint thuis de topper tegen SDC '12

Op Sportpark De Winkewijert stond zondag de topper tussen de nummers 2 en 3 van de tweede klasse J op het programma. Columbia ontving SDC ’12 uit Denekamp. De geelzwarten hadden in de vorige 3 thuiswedstrijden maar liefst 16 goals gemaakt, maar vooraf was al duidelijk dat het tegen deze tegenstander een stuk moeilijker zou worden.

 

Columbia begon voortvarend en aanvallend aan de wedstrijd. Reeds na 6 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Maikel Lange was de doelpuntenmaker met een volley via de doelman van SDC ’12, die de bal wel raakte, maar niet afdoende kon tegenhouden.

Gaandeweg de eerste helft kwamen de gasten iets beter in de wedstrijd, ook al hield Columbia wel het meeste balbezit. Ondanks enkele kansen over en weer werd er niet meer gescoord voor de rust.

 

Na de hervatting kwam SDC ’12 sterk uit de startblokken en de thuisclub had een geweldige redding van Leroy de Boer nodig om op voorsprong te blijven. De bezoekers bleven aandringen, maar Columbia scoorde op het juiste moment. Na een aanval via Maikel Lange schoot Dylan de Bruin keihard en onhoudbaar de bal in het doel: 2-0.

Hiermee leek het duel beslist, ook al gaf de Denekampse ploeg zich nog niet gewonnen. Een schot dat rakelings naast ging had ook zo maar de aansluitingstreffer kunnen betekenen. Toch had ook Columbia nog een paar goede aanvallen, maar in de stand kwam geen verandering meer. De eindstand werd derhalve 2-0 voor Columbia. De andere topper van dit weekeinde, Bon Boys tegen Suryoye, werd een 1-3 overwinning voor Suryoye. Zij blijven hierdoor 1 punt voor op Columbia met volgende week nog 1 wedstrijd te gaan in de 1e periode.

Foto's van de wedstrijd zijn gemaakt door Sandra van Dam: https://www.facebook.com/a.v.v.Columbia/posts/3009355242426021

De periodekampioen wordt pas op zondag bekend, als Suryoye een thuiswedstrijd tegen Achilles ’12 heeft afgewerkt. Columbia speelt op zaterdagavond de derby op De Voorwaarts tegen stadgenoot WSV, aanvang 19.00 uur, maar zal dus bij winst tot zondagmiddag moeten wachten of dit een periodetitel betekent. Onze jongens kunnen zaterdagavond uw steun goed gebruiken in deze belangrijke wedstrijd, dus laat het geel en zwart zien in De Maten!

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charlie van der Hulst, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen (75. Erik Nammensma), Maikel Lange, Dylan de Bruin (84. Jesse Punt), Leon de Bok.