Columbia verslaat koploper Lemelerveld

collemColumbia heeft zijn sportieve plicht gedaan door koploper Lemelerveld te verslaan. Bovendien is het door deze zege zelf nog steeds niet uitgeschakeld voor de titel. De geelzwarten weten nog maar al te goed hoe het vorig seizoen ging. Met nog 3 wedstrijden te gaan stond Columbia 5 punten voor, maar verspeelde toch nog de titel. Zeker is dat het in ieder geval nog 2 spannende zondagen zullen worden.

 

Deze zondag was het niet Columbia dat in de eerste minuten achter kwam, maar scoorde men zelf de 1-0. Na 3 minuten al was het Berry de Jong, op nieuwe gifgroene schoenen, die afdrukte. De Apeldoorners bleven het eerste kwartier heer en meester, maar enkele goede kansen de score uit te breiden, werden niet benut. Gaandeweg begon Lemelerveld daarna iets meer in hun spel te komen, daarbij geholpen door een makkelijk gegeven strafschop in de 23e minuut. Job Heerink zorgde voor de gelijkmaker. Weer 10 minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong, toen een vrije schop vanaf de rand van de 16 meter binnensloeg: 1-2 door Joey Nijenkamp. Dit bleek tevens de ruststand.

 

Omdat Overwetering achterstond was Lemelerveld op dat moment virtueel kampioen. Maar er moest nog een helft gespeeld worden. De thuisclub kwam met nieuw moraal uit de kleedkamers en nam het heft weer in handen. Toch duurde het nog tot het laatste kwartier voordat de gelijkmaker viel. Stefan Derksen maakte de 2-2. Nu drukte Columbia door en in de 81e minuut was het Mischa Hendriksen die de voorsprong op het bord bracht (3-2). De geelzwarten speelden de wedstrijd geroutineerd uit en behaalden zo een dikverdiende overwinning.

 

De stand is nu:
1. Lemelerveld 24-54;
2. COLUMBIA 24-51;
3. Overwetering 24-50;
 
Volgende week zondag 7 mei a.s. om 14:00 uur speelt Columbia opnieuw thuis, nu tegen Overwetering.
Lemelerveld speelt thuis tegen TKA. Op de laatste competitiedag speelt Columbia uit bij Heeten, Lemelerveld uit bij Twenthe en Overwetering thuis tegen Vaassen.

 

De opstelling van Columbia: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Mitchel Telnekes, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Roger Oonk, Rick van Lohuizen, Stefan Derksen, Berry de Jong, Maxime Koutamey, Mourad Kasrioui. Wissels Columbia: 73. Michael Langenbach; 90+4. Leon Roufs

Scheidsrechter: M. Zilverberg