Erik Nammensma speelt 250e wedstrijd voor 1e elftal Columbia

Vanmiddag is voorafgaand aan de wedstrijd met Overwetering Erik Nammensma gehuldigd voor het spelen van 250 wedstrijden in het 1e elftal van Columbia.

 

Erik Nammensma (27) debuteerde onder trainer Marcel Sileon op 13 april 2008 vlak voor het einde van de thuiswedstrijd tegen Epe. Een week later, op 20 april 2008, stond hij in de uitwedstrijd tegen ABS in Bathmen voor het eerst in de basis als rechtsback. Inmiddels is hij al 8 seizoen de vaste linksback van Columbia en mist hij nagenoeg geen enkele wedstrijd.

In mei 2010 behoorde hij tot het team wat kampioen werd en uiteraard was hij ook van de partij tijdens de gedenkwaardige wedstrijd tegen SDC, beter bekend als ‘het wonder van de Winkewijert’. Daarnaast is hij een vaste waarde in het futsalteam van Columbia wat momenteel uitkomt in de hoofdklasse. Erik won afgelopen december met zijn ploeggenoten de Columbia zaalvoetbaldriedaagse.

 

Erik Nammensma speelt al vanaf de jeugd op de Winkewijert. Als jeugdspeler nam hij een jaar een ‘sabbatical’, maar verder doorliep hij alle jeugdelftallen. Met zijn leeftijdgenoten wist hij zich 2x te plaatsen voor het eindtoernooi van de Beltona beloftencompetitie. Ondanks interesse van andere Apeldoornse clubs is hij Columbia trouw gebleven.