Columbia wint ook van Overwetering: 3-0

coloveNadat vorige week koploper Lemelerveld was verslagen, was een week later nummer 3 Overwetering aan de beurt. Het belang van deze wedstrijd was de 2e plaats, wat zou betekenen dat de winnaar de hoogst eindigende periodekampioen zou worden. Omdat de promotie/degradatie-regeling door de bond is aangepast, komt er een extra promotieplaats vrij. Hierdoor kan de hoogst eindigende periodekampioen de eerste ronde van de nacompetitie overslaan en stroomt rechtstreeks in de 2e ronde in. Simpel gezegd: in 2 wedstrijden kan promotie naar de 2e klasse worden verdiend. De geelzwarten begonnen de wedstrijd met 1 punt voorsprong op Overwetering, dus een overwinning betekende een definitieve 2e plaats. Bovendien werd dan de druk op Lemelerveld in stand gehouden, dat alleen bij puntverlies van Columbia kampioen kon worden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Erik Nammensma gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in de hoofdmacht van Columbia.

 

Columbia en Overwetering maakten er in de 1e helft een echte wedstrijd van, waarin beide ploegen er voor gingen. De bezoekers kregen de betere kansen, maar kwamen niet tot scoren. In de 40e minuut werd er door Overwetering hands gemaakt in de muur na een vrije schop. De muur stond op de lijn van de 16 meter en daarom legde de scheidsrechter de bal op de stip. Een uitgelezen kans voor Columbia om te scoren. Mourad Kasrioui schoot feilloos binnen: 1-0. Met deze stand werd de rust bereikt.

 

In de 2e helft gooide Columbia de schroom van zich af en was duidelijk de betere ploeg. Het duurde echter tot 2 minuten voor het einde tot Mitchel Telnekes de 2-0 aantekende. Met een weergaloze rush vanaf eigen helft passeerde hij alles en iedereen en scoorde. In de extra tijd kreeg Columbia opnieuw een penalty, nu was het Berry de Jong die het vonnis voltrok: 3-0. Hiermee stelde Columbia de 2e plaats veilig, maar wie weet volgt er nog meer. Lemelerveld won met 6-3 van TKA, maar heeft nog steeds 1 punt nodig voor het kampioenschap. Volgende week spelen zij de lastige uitwedstrijd bij Twenthe Goor. Columbia gaat een uitwedstrijd bij Heeten tegemoet. Bij een nederlaag van Lemelerveld en een overwinning van Columbia eindigen de ploegen gelijk en is er een beslissingswedstrijd op neutraal terrein noodzakelijk. Spanning volop dus nog volgende week!

Foto's Rico Brouwer

De stand is nu:
1. Lemelerveld 25-57;
2. COLUMBIA 25-54;
3. Overwetering 25-50;

 

De opstelling van Columbia: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Mitchel Telnekes, Marcel de Jong, Erik Nammensma, Roger Oonk, Rick van Lohuizen, Stefan Derksen, Berry de Jong, Maxime Koutamey (90. Leon Roufs), Mourad Kasrioui (65. Michael Langenbach)

Scheidsrechter: K. Klunder