Columbia blijft winnen: 1-3 in Heeten

De geelzwarte brigade blijft maar doordenderen. Een overwinning in de laatste competitie-wedstrijd was een vereiste, om nog druk te blijven zetten op koploper Lemelerveld. Bij verlies van de Sallanders bij Twenthe Goor zou er een beslissingswedstrijd volgen. Omdat het hoofdveld van Heeten van kunstgras wordt voorzien, werd de wedstrijd op een bijveld gespeeld. Vaste volgers van Columbia kijken al niet meer verbaasd als hun club reeds in de eerste minuten een 1-0 achterstand oploopt. Dat gebeurde ook in Heeten weer, er was nauwelijks een minuut gespeeld of een aanval van Heeten werd doeltreffend afgerond door Jordy van Dartel. De geelzwarten waren direct wakker en namen het initiatief in de wedstrijd. Na een kwartier kopte Rick van Lohuizen na een corner richting het doel, de bal werd onderweg niet meer aangeraakt en de gelijkmaker was daar: 1-1. Nog voor rust werd Berry de Jong, die al geel had, uit voorzorg gewisseld voor Michael Langenbach. Ruststand: 1-1.

 

In de 2e helft nam Columbia al snel afstand van de thuisclub. Aanvoerder Danny Koorevaar scoorde de 1-2. In de 69e minuut liepen de Apeldoorners verder uit naar 1-3 door Mourad Kasrioui. Hierna werd de wedstrijd rustig uitgevoetbald en het eindsignaal met 1-3 bereikt. Lemelerveld bleef overeind in Goor (1-1) en kon het kampioenschap gaan vieren. Columbia gaat na de laatste 3 overwinningen met een goed gevoel de nacompetitie in. Omdat we als hoogste periodekampioen zijn geëindigd, is Columbia de eerste ronde vrijgesteld. In de 2e ronde wordt er gespeeld tegen de winnaar van Helios (Deventer)-DSVD (Deurningen). De thuiswedstrijd is op 28 mei, de uitwedstrijd op 5 juni. De winnaar promoveert naar de 2e klasse.

 

De eindstand is:
1. Lemelerveld 26-58 (kampioen);
2. COLUMBIA 26-57;
3. Overwetering 25-53;

Wijhe ’92 pakt de 3e periode en gaat evenals Overwetering en Columbia nacompetitie om promotie spelen. Vaassen en TKA degraderen rechtstreeks en Turkse Kracht Deventer en Eerbeekse Boys spelen nacompetie om degradatie te ontlopen.

Foto's Rico Brouwer

De opstelling van Columbia: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Mitchel Telnekes, Marcel de Jong (73. Nick van den Berg), Erik Nammensma, Danny Koorevaar, Rick van Lohuizen, Stefan Derksen, Berry de Jong (40. Michael Langenbach), Maxime Koutamey (63. Leon Roufs), Mourad Kasrioui

Scheidsrechter: M. Herdem