Columbia in volgende bekerronde

Columbia heeft zich zondagmiddag vrij eenvoudig geplaatst voor de knock-out fase van de beker. De volgende ronde wordt gespeeld in het weekend van 11/12 november a.s. Omdat zaterdagmiddag al de wedstrijd DTS Ede-Blauw Geel’55 was geëindigd in een 1-1 gelijkspel was de situatie duidelijk: Columbia mocht niet verliezen, in alle andere gevallen waren de geelzwarten geplaatst voor de volgende ronde.

 

Zonder de geblesseerde aanvoerder Danny Koorevaar begon de thuisclub aan de wedstrijd tegen tweedeklasser SML uit Arnhem, eveneens gepromoveerd en komend seizoen ingedeeld in de 2e klasse I. Columbia had in de 1e helft het initiatief en de gasten konden hier weinig kansen tegenover stellen. In de 25e minuut kwam de 1-0 op het scorebord door een afstandsschot van Roger Oonk. Na 32 minuten verhoogde Modou Nijang de score naar 2-0. Dit werd tevens de ruststand.

 

Na rust bleek dat Ömer Dogan met een blessure was achtergebleven in de kleedkamer. Rick van Lohuizen was zijn vervanger. SML kwam iets meer in de wedstrijd en kreeg in de 56e minuut een unieke kans om de aansluitingstreffer te maken. Een penalty van Joshua Gieling werd echter keurig gestopt door Leroy de Boer. De stand bleef op 2-0 en gaandeweg de 2e helft nam Columbia weer het heft in handen en kreeg legio kansen, die echter niet werden benut. Pas in de toegevoegde tijd werd de score toch nog verhoogd. In de 93e en 94e minuut voerden Damian Echter en Jordy Weijland de stand op naar 4-0.

 

Deze uitslag was ruim voldoende om de volgende ronde van de beker te bereiken. Nu maar hopen dat er een aansprekende tegenstander uit de koker komt en natuurlijk het liefst een thuiswedstrijd.

 

Eindstand poule 91: 1. DTS 3-7; 2. Columbia 3-6; 3. Blauw Geel 3-4; 4. SML 3-0.

 

Volgende week zondag 24 september begint de competitie in de 2e klasse J. Columbia speelt de eerste wedstrijd thuis tegen Achilles’12 uit Hengelo. Aanvang is om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Boy Nuesink, Ömer Dogan (46. Rick van Lohuizen), Erik Nammensma, Stefan Derksen, Roger Oonk, Damian Echter, Berry de Jong (72. Leon Roufs), Maxime Koutamey (64. Jordy Weijland), Modou Nijang.