Goed debuut van Columbia in 2e klasse

colachNa drie jaar maakte Columbia zondagmiddag zijn terugkeer in de 2e klasse. De eerste tegenstander op De Winkewijert was een relatief onbekende, Achilles’12 uit Hengelo. De enige herinnering die oudere Columbia-leden kunnen hebben voert terug naar het jaar 1991. Columbia bereikte na het een goed eerste jaar in de 2e klasse de nacompetitie.

Destijds was er eerst een soort nacompetitie om het klasseperiodekampioenschap, voordat er in een finale werd beslist wie er promoveerde. Columbia behaalde de finale en moest in Bathmen aantreden tegen Achilles’12. In een ongelijke strijd wist Columbia, vooral door uitstekend keeperswerk van Gert v.d. Born de stand op 0-0 te houden. Tijdens de verlenging werd het verrassend zelfs 4-0 voor de geelzwarten, die daarmee promoveerden naar de 1e klasse.

 

Terug in de actualiteit van 2017 legde Columbia een goede partij op de mat tegen de Hengeloërs. Al in de 1e minuut was het bijna raak toen Maxime Koutamey al glijdend probeerde binnen te tikken, maar de keeper de bal nog net kon redden. In de 11e minuut raakte Erik Nammensma ernstig geblesseerd aan de knie. Er wordt gevreesd voor een langdurige afwezigheid. Jordy Weijland kwam voor hem in de ploeg. De thuisclub hield het beste van het spel voor rust en was opnieuw dichtbij de openingstreffer toen Modou Nijang na 38 minuten tegen de binnenkant van paal mikte. De rust brak echter aan met 0-0.

 

Direct na de pauze viel de 1-0 wel. In de 49e minuut scoorde Stefen Derksen vanaf rechts. Columbia zette door en na 66 minuten stond de 2-0 op het bord. Goed doorzetten van Roger Oonk resulteerde in een pass op Jordy Weijland, die keurig afrondde. Hierna leek het erop dat de geelzwarten de wedstrijd in het slot zouden gooien. Een inzet van Jordy Weijland werd tenauwernood van de lijn gehaald en een zuiver doelpunt werd vanwege een onterecht vlagsignaal geannuleerd. Dit had tot gevolg dat de gasten konden terugkomen in de wedstrijd, toen spits Frits Wiersma na 78 minuten de 2-1 aantekende. In de resterende tijd kwam in de stand geen verandering meer en kon Columbia de eerste 3 punten in dit nieuwe seizoen laten bijtekenen.

 

Volgende week zondag 1 oktober speelt Columbia een uitwedstrijd bij SDC’12 in Denekamp, bij velen van ons nog wel bekend van Het Wonder van de Winkewijert 2 jaar geleden. Aanvang is om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Ömer Dogan, Erik Nammensma (11. Jordy Weijland), Stefan Derksen, Roger Oonk, Damian Echter (67. Rick van Lohuizen), Berry de Jong, Maxime Koutamey (81. Justin van Duren), Modou Nijang.