Columbia koploper in 2e klasse J na 2e zege

De eerste uitwedstrijd van dit nieuwe seizoen was ook meteen de verste. Columbia ging op bezoek bij SDC’12 in Denekamp, helemaal aan de grens achter Oldenzaal. We kennen deze fusieclub nog van de nacompetitie van 2 jaar geleden, toen het Wonder van de Winkewijert werd bewerkstelligd. Nog altijd wil men bij de Denekampers hier liever niet aan herinnerd worden. Inmiddels spelen beide verenigingen dus in de 2e klasse en komen we elkaar in competitieverband tegen. Dit betekende tevens de topper tussen de nummers 1 en 2 van 2J, voor zover dat enige waarde heeft na 1 competitiewedstrijd. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd. SDC’12 won heel knap met 4-5 bij WSV en de geelzwarten wonnen thuis van Achilles’12.

 

Columbia trad aan zonder 3 geblesseerden (Erik, Danny en Mischa), waarvan laatstgenoemde wel op de bank zat. Een meevaller was het weer in Dinkelland. Stralende zonneschijn liet voorjaarsgevoelens ontwaken na de herfstige buien van de afgelopen week.

De thuisclub liet vanaf het begin al zien, dat men over een uitstekende ploeg beschikt. Veel teams zullen het dit seizoen nog lastig gaan krijgen aan de Molendijk. Reeds na 8 minuten scoorde SDC’12 na een aanval over links, maar het doelpunt werd geannuleerd wegen buitenspel. De Denekampers hadden gedurende grote delen van de 1e helft een overwicht, maar Columbia scoorde. In de 22e minuut werd een aanval over rechts opgezet en kwam Stefan Derksen in balbezit. Met een bekeken pass bereikte hij Jordy Weijland die doeltreffend uithaalde (0-1). De bezoekers hadden moeite om met deze stand de rust te halen, maar slaagden daar wel in.

 

Na de rust bleken Maxime en Berry ingewisseld te zijn voor Mischa en Rick. Voor Mischa duurde zijn rentree niet lang, binnen een kwartier kreeg hij weer last en moest hij het veld weer verlaten. Hij werd vervangen door Jesse. Na ongeveer een uur spelen werd de bal tot verbazing van alle Columbianen plotseling op de stip gelegd door de scheidsrechter. Deze gelegenheid liet de thuisclub natuurlijk niet liggen, Jouri Mensink tekende voor de gelijkmaker. Columbia had misschien niet altijd het beste van het spel, maar wist wel steeds op het juiste moment te scoren. Zo werd er halverwege de 2e helft binnen 10 minuten weer een duidelijke voorsprong genomen. Eerst zorgde Jordy Weijland na een goed lopende aanval voor de 1-2, zijn 2e treffer van deze middag, even later kregen de Apeldoorners een vrije schop op de rand van de zestien. Modou schoot op de lat en de terugspringende bal kon door Rick van Lohuizen worden ingekopt (1-3). Tijdens het restant van de wedstrijd probeerde SDC’12 nog alles om verandering in de score aan te brengen. Dit lukt pas in de toegevoegde tijd toen Jouri Mensink zijn 2e goal scoorde (2-3). Het werden nog een paar spannende minuten, maar Columbia wist de zege met het nodige kunst- en vliegwerk veilig te stellen.

De tweede helft is op camera vastgelegd:

 

De geelzwarten leverden hiermee een puike prestatie, menig club zouden direct tekenen voor een dergelijke start in een hogere klasse. Columbia voert nu de ranglijst aan, samen met het eveneens gepromoveerde Overwetering, allebei 6 uit 2, en een doelsaldo van +2.

 

Volgende week zondag 8 oktober om 14:00 uur komt Luctor et Emergo uit Almelo op bezoek op De Winkewijert. Deze ploeg stond vorige seizoen tot de laatste wedstrijd bovenaan in 2J, maar zag toen Schalkhaar alsnog langszij komen. Een beslissingswedstrijd was noodzakelijk en pas in de verlenging moest Luctor het onderspit delven. Het is duidelijk dat ze dit jaar weer een van grote kampioenskandidaten zal zijn. Een leuke uitdaging dus voor Columbia!

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Ömer Dogan, Maxime Koutamey (46. Mischa Hendriksen, 57. Jesse Punt), Stefan Derksen, Roger Oonk, Damian Echter, Berry de Jong (46. Rick van Lohuizen), Jordy Weijland, Modou Nijang.