Columbia krijgt te weinig

De thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Luctor et Emergo uit Almelo leverde voor Columbia de eerste nederlaag in dit seizoen op. Er zat meer in, maar het ontbrak de thuisclub aan geluk. Een gelijkspel was gezien het wedstrijdbeeld meer dan verdiend geweest.

 

Nog altijd zonder de 3 geblesseerde verdedigers begon Columbia aan een wedstrijd, die vooraf als een uitdaging werd gezien, omdat de tegenstander vorig jaar ternauwernood het kampioenschap ontging en dus ook dit seizoen weer als titelkandidaat wordt ingeschat. Naarmate de 1e helft vorderde bleek echter dat de geelzwarten prima konden meedoen. Er was nauwelijks van enig krachtsverschil sprake. De thuisclub begon met een kleine aanpassing op het middenveld, waar Rick van Lohuizen de plaats innam van Damian Echter, die nu op de bank zat. De Almeloers konden elkaar misschien iets beter vinden, maar Columbia kreeg de betere kansen.

De grootste toen Stefan Derksen doorbrak links op het middenveld en ternauwernood net voor het strafschopgebied ten koste van een overtreding kon worden gestuit. De Luctor-verdediger kwam er vanaf met geel, maar het had even goed een andere kleur kunnen zijn. De vrije trap bracht echter geen doelgevaar. We gingen rusten met een dubbelblanke score.

 

Ook na de hervatting bleef het spel aantrekkelijk op en neer golven. Een kopbal van Berry de Jong werd gered, even later werd aan de andere kant na een uitbraak de bal net over gemikt. In de 67e minuut brak Middelkamp op links door de Columbia-verdediging en zijn inzet betekende de 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Columbia zette alles op alles en drukte Luctor terug in de verdediging. Aanvallende middenvelder Damian Echter kwam erin voor verdediger Omer Dogan en het sein werd volledig op de aanval gezet. In het laatste kwartier ontbrak echter het geluk: 2x kwam de bal tegen de onderkant van de lat, een kopbal werd nog net van de lijn gehaald en de uitstekende Almelose doelman zorgde zeker meerdere keren voor een uitstekende redding. Het opdringen van Columbia had tot gevolg dat er ook nog enkele snelle counters door Luctor konden worden geplaatst, maar zonder succes. Uiteindelijk moest een onfortuinlijk Columbia genoegen nemen met een 0-1 nederlaag. Toch overheerste het gevoel dat er uitstekend gevoetbald was en een gelijkspel meer dan verdiend zou zijn geweest.

Foto uit artikel Stentor

 

Volgende week de stadsderby bij WSV, dat een slechte seizoenstart kent en als enige club in de 2e klasse J nog met 0 punten onderaan staat. De aanvang in De Maten is om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Ömer Dogan (77. Damian Echter), Maxime Koutamey, Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Stefan Derksen, Berry de Jong, Jordy Weijland, Modou Nijang.