Columbia zegeviert in derby bij WSV: 1-3

De Apeldoornse derby tussen WSV en Columbia is voor de geelzwarten in een welkome overwinning geëindigd. Ook al is de strijd niet meer zo fanatiek als vroeger, het winnen van een derby is altijd belangrijk voor het prestige. Bovendien sloot Columbia weer aan bij de top van de 2e klasse J en blijft WSV met 0 punten de hekkensluiter.

 

Het zonnige weer verleidde veel Columbianen om op de fiets naar De Maten te komen. Langs de lijn was het prima toeven. Toen de gele rookwolken eenmaal waren opgetrokken kon de wedstrijd beginnen. De geelzwarten hadden in de eerste helft het beste van het spel. Na een aantal gemiste kansen was het dan in de 32e minuut toch raak. Modou Nijang wist, na een aanval over rechts, wel raad met de voorzet en tikte de bal in het WSV-net (0-1). Hierna zorgde Columbia-keeper Leroy de Boer met enkele prima reddingen voor dat de voorsprong gehandhaafd bleef. Deze werd op slag van rust nog uitgebreid toen Berry de Jong de 0-2 op het scorebord bracht. Een lekkere stand om mee te gaan rusten.

  

In de 2e helft was de wedstrijd iets meer in evenwicht. WSV oefende meer druk uit en kwam dan ook in de 52e minuut op 1-2 door een treffer van Damian Schipper. In het vervolg probeerden de bezoekers het initiatief weer terug te krijgen en slaagden hier steeds beter in. De aanvallers hadden het vizier echter niet op scherp, de mooiste kansen werden om zeep geholpen. Doordat de 1-3 niet viel, hield men de tegenstander in de wedstrijd. WSV rook zijn kans en het is vooral aan Leroy de Boer te danken dat de gelijkmaker niet viel. Zo leek Columbia de 1-2 over de finish te slepen, totdat diep in de extra tijd een WSV-verdediger terugspeelde op zijn keeper, die de bal oppakte. Het gevolg was een chaotische situatie, de vrije schop op enkele meters van het doel en de WSV-spelers allemaal op de doellijn. Modou Nijang tikte de bal naar achteren, vanwaar Danny Koorevaar verwoestend uithaalde: 1-3. Korte tijd later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De winst was binnen en dat werd door het Columbia-legioen uitgebreid en luidruchtig gevierd in de WSV-kantine, waar de muziek van een dj de feestvreugde verhoogde.

Foto via robkruitbosch.nl, klik hier voor het artikel.

 

Volgende week zondag 22 oktober speelt Columbia weer thuis. SV Epe komt dan om 14:00 uur op bezoek op De Winkewijert.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Ömer Dogan, Maxime Koutamey (46. Danny Koorevaar), Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Stefan Derksen, Berry de Jong (58. Damian Echter), Jordy Weijland, Modou Nijang.