Columbia zegeviert opnieuw na matig duel

Na een onderbreking van een jaar stond de streekderby tegen SV Epe weer op het programma. Jarenlang ontmoetten de 2 Veluwse clubs elkaar in de 3e klasse B Oost. Tot vorig jaar, toen Epe in disctrict Noord was ingedeeld. Na het kampioenschap van Epe in de 3e klasse D Noord en de promotie van Columbia vanuit 3B Oost, stond nu de wedstrijd op 2e klasse-niveau gepland.

 

In het eerste half uur hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Het spel golfde heen en weer zonder echt veel doelrijpe kansen. Epe bleek beter te spelen dan de positie onderin de ranglijst zou doen vermoeden. Columbia speelde zeer matig, maar kan veel beter zo is in voorgaande duels reeds bewezen. Toch ging de thuisclub met een voorsprong de rust in. Modou Nijang kwam 10 minuten voor rust vanaf links naar binnen en liet een diagonaal schot los dat uiteindelijk in de rechterbovenhoek het net trof (1-0).

 

De aftrap van de 2e helft liet even op zich wachten. Er was consternatie over een rode kaart die in de rust aan Epe was gegeven. De scheidsrechter had door een administratieve fout niet bemerkt dat een Epe-speler 2x geel had gekregen. Hij bleek een fout rugnummer te hebben opgeschreven, dat niet voorkwam op het wedstrijdformulier bij de formatie van Epe. De gasten waren het niet eens met de gang van zaken, maar besloten toch maar met 10 man verder te gaan.

 

Met 10 minuten vertraging begon het 2e deel van Columbia-SV Epe. De geelzwarten waren veel sterker, maar verzuimden te scoren. De mooiste kansen werden o.a. door Roger Oonk en Modou Nijang over of naast geschoten. Ook Epe-keeper Bas van Schoonhoven onderscheidde zich met enkele prima reddingen. Zo bleef het lang 1-0. Bij de sporadische uitvallen van Epe bleek Leroy de Boer opnieuw een fantastische sta-in-de-weg. Omdat de thuisclub zelf moeilijk tot scoren kwam, hielpen de bezoekers in de 70e minuut maar een handje. En klutsbal verdween via diverse verdedigers en de keeper in het Epe-doel: 2-0. In deze score kwam geen verandering meer en uiteindelijk konden we concluderen: Slecht gespeeld, maar wel de 3 punten binnengehaald. Na 4 zeges in 5 wedstrijden klimt Columbia naar de 2e plaats.

Foto's via svepe.nl

 

Volgende week zondag 29 oktober een topper in de 2e klasse J: TVC’28 (3e plaats) tegen Columbia (2e plaats). De wedstrijd in Tubbergen begint om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong (46. Danny Koorevaar), Boy Nuesink, Ömer Dogan, Maxime Koutamey, Rick van Lohuizen (61. Damian Echter), Roger Oonk, Stefan Derksen, Berry de Jong (58. Damian Echter), Jordy Weijland (79. Ricardo Overman), Modou Nijang.