Verlies voor Columbia in Tubbergen: 1-0

Deze zondag stond er een topprogramma in het schema voor de 2e klasse J. De bovenste zes van de ranglijst troffen elkaar onderling. Voor Columbia (2e) stond een bezoek aan TVC’28 (3e) gepland. Na een verre busreis werd er aangetreden in herfstachtige omstandigheden in Tubbergen. Soms regen, soms zon, maar altijd veel wind over het sportcomplex.

 

De thuisclub begon sterk en zette de Apeldoorners vanaf het begin direct onder druk. Diverse kansen waren het gevolg. In de 11e minuut kon keeper Leroy de Boer nog redden, maar 2 minuten later was het toch raak. Mauro Plegt kon een voorzet van rechts via de onderkant van de lat tot doelpunt promoveren (1-0).

In het vervolg van de 1e helft bleef TVC een veldoverwicht houden. Columbia speelde zeer matig en kon hier weinig tegenover stellen. Een afstandsschot van Roger Oonk en een klein kansje voor Berry de Jong waren de enige wapenfeiten. Omdat de Tubbergenaren ook niet meer wisten te scoren, ondanks enkele goede mogelijkheden, brak de rust aan met een 1-0 stand.

 

Al meteen na de hervatting raakte TVC de lat boven Leroy de Boer. De thuisclub bleef het betere van het spel houden, maar verzuimde de score uit te breiden. Hierdoor werd Columbia in de wedstrijd gehouden. Na een uur kregen de geelzwarten meer aandeel in het spel en kwamen ze enkele keren gevaarlijk voor het doel. De wissels Damian Echter en vooral Danny Koorevaar brachten nieuw elan in de ploeg. Koorevaar schoot van afstand maar net naast. In de 80e minuut kreeg Columbia een vrije schop en Danny Koorevaar schoot vanaf 25 meter keihard op de lat. Dit had de gelijkmaker kunnen zijn. Ook in de laatste 10 minuten kreeg Columbia nog enkele kansjes om een nederlaag te voorkomen, maar het lukte allemaal net niet om te scoren. Zo bleef de stand op 1-0 staan en was de 2e nederlaag dit seizoen een feit. Op basis van de eerste helft had de nederlaag ook hoger kunnen uitvallen, maar in de 2e helft had Columbia op het einde misschien wel een gelijkspel verdiend.

 

Door de uitslagen Overwetering-SDC’12 (2-7) en Bon Boys-MVV’29 (2-1) is de stand bovenin de 2e klasse J nu erg interessant geworden: SDC’12, MVV’29 en TVC’28 hebben alle drie 13 punten. Columbia en Bon Boys hebben 12 punten. Overwetering is 6e met 9 punten. Er zijn in de 1e periode (8 wedstrijden) nog 2 wedstrijden te gaan, dit duidt op een spannend slot van de periode.

 

Volgende week zondag 5 november ontvangt Columbia Bon Boys uit Haaksbergen op De Winkewijert. Aanvang is zoals gewoonlijk om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Ömer Dogan (69. Danny Koorevaar), Maxime Koutamey (61. Damian Echter), Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Stefan Derksen, Berry de Jong, Jordy Weijland, Modou Nijang.