Blessure scheidsrechter stopt Columbia - Bon Boys

Nog nooit in het bijna 100-jarig bestaan van Columbia was Bonifacius Boys (kortweg Bon Boys) uit Haaksbergen de tegenstander. Beide clubs promoveerden afgelopen zomer van de 3e naar 2e klasse, Bon Boys als kampioen van 3C, Columbia via de nacompetitie vanuit 3B. Maar na vandaag kan er nog steeds geen eerste duel tussen deze verenigingen worden bijgeschreven in de historie. Althans geen volledig duel. De ontmoeting op De Winkewijert werd namelijk in de eerste helft nog afgebroken door een blessure van scheidsrechter Eric Philippo.

 

Hiervoor hadden de bezoekers laten zien dat de roem die hen vooruitgesneld was dat het een goed voetballende ploeg zou zijn, volledig waar was. Het eerste deel van de wedstrijd hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht, maar gaandeweg de 1e helft kreeg Bon Boys iets meer een overwicht.

Na 24 minuten werd het 0-1, toen uit een corner van rechts de bal voor het doel langs sneed en bij de tweede paal door Wessel Witbroek in een doelpunt werd omgezet. Columbia wist wat het moest doen en probeerde hier wat aanvallen tegenover te zetten. Veel verder kwamen we hier niet mee, want nadat de scheidsrechter zich al eerder had laten behandelen door de Columbia-verzorgster, gaf hij er in de 38e minuut, wijzend naar zijn hamstrings, de brui aan.

 

In de kleedkamers bleek dat hij niet verder kon. Hierna werd er contact opgenomen met de KNVB, maar men kon uit de vervangingspool niemand meer leveren. Er zat dus niets anders op dan de wedstrijd te staken. Wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld is op dit moment (zondagavond) nog niet bekend.

 

Door de overwinning van MVV’29 en de nederlagen van TVC’28 en SDC’12 blijven Columbia en Bon Boys in de race voor de 1e periode (8 wedstrijden).

 

De stand is nu:

1. MVV’29 7-16
2. SDC’12 7-13
3. TVC’28 7-13
4. Columbia 6-12
5. Bon Boys 6-12