Columbia wint ook op bezoek bij ATC'65: 1-3

De zegetocht van Columbia in de 2e klasse J houdt aan. De uitwedstrijd op Sportpark Slangenbeek in Hengelo was de geelzwarten nooit zo goed gezind. 2 jaar geleden was ATC’65 nog te sterk in de nacompetitie. Opnieuw speelde een periodekampioenschap op de achtergrond mee, deze keer alleen voor Columbia. Bij puntverlies van koploper MVV’29 had Columbia nog kans op de 1e periode, het moest dan wel zelf winnen. Hieraan voldeed ons 1e elftal, maar MVV’29-Vogido eindigde in 3-2, na een spannende slotfase. Hiermee behaalde de club uit Harbrinkhoek de periodetitel, bij deze van harte gefeliciteerd!

 

Columbia speelde een goede wedstrijd in Hengelo. In het begin was ATC’65 nog gelijkwaardig, kreeg zelfs nog een grote kans. In de 12e minuut negeerde de scheidsrechter een vlagsignaal van zijn assistent, maar kon Columbia net voor de lijn een tegengoal voorkomen. Maar nadat een flinke hagelbui de toeschouwers naar de tribune had gejaagd, kantelde de wedstrijd richting de Apeldoorners. Uit een corner van rechts kon Roger Oonk de bal laag in de hoek verlengen en de 0-1 stond na een kwartier op het scorebord.

Hierna diverse kansen voor de geelzwarten, enkele gevaarlijke inswingers uit corners van Modou en Rick van Lohuizen die op lat kopte. Toch viel in de 35e minuut de 0-2. Een voorzet van links van Stefan Derksen werd met het hoofd door Maxime Koutamey tot treffer gepromoveerd. De rust brak aan met een 0-2 voorsprong voor de bezoekers, maar MVV’29 stond inmiddels ook op voorsprong, dus nog geen kriebels voor de Apeldoorners.

 

In de 2e helft kwam ATC´65 stormachtig uit de startblokken. Aanval na aanval daalde neer op het Columbia-doel, maar de afwerking bleek een probleem bij de thuisclub. Columbia wenste niet meer in de problemen te komen en scoorde uit een rasechte counter in de 58e minuut. Opnieuw was Maxime Koutamey de afronder (0-3). Toen was de wedstrijd beslist en werd door beide teams rustig uitgevoetbald. Inmiddels werd het nog een beetje spannend bij MVV’29-Vogido toen het daar 3-2 werd. De Apeldoornse supporters hoopten op de gelijkmaker van Vogido, die echter niet meer viel. In de extra tijd viel wel de eretreffer voor ATC’65 in Hengelo, maar dit was slechts een optische correctie van de uitslag (1-3). Columbia heeft hiermee een uitstekende start in de 2e klasse gemaakt en wie weet lukt het nog in één van de volgende periodes.

De eindstand in de 1e periode is:
1. MVV’29 8-19;
2. Columbia 8-18;
3. SDC’12 8-14;
4. TVC’28 8-14;

 

A.s. zondag 26 november speelt Columbia op De Winkewijert tegen Victoria’28 uit Enschede. De wedstrijd begint om 14:00 uur. De bekerwedstrijd tegen Olympia’28 wordt op dinsdagavond 28 november om 20:00 uur gespeeld in Hasselt.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Ömer Dogan, Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Stefan Derksen, Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Damian Echter, Maxime Koutamey, Jordy Weijland, Modou Nijang.