Bekeravontuur voor Columbia voorbij

Columbia is er niet in geslaagd te overwinteren in de KNVB-beker. Op een koude dinsdagavond moest men in het Overijsselse Hasselt vlak voor tijd het onderspit delven tegen de zaterdag derdeklasser Olympia’28 (2-1).

 

Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd in een penaltyserie zou worden beslist. Maar zoals wel vaker zat het venijn in de staart. In de 89e minuut scoorde de thuisclub en leek dit de overwinning te betekenen. Echter een minuut later wees de prima leidende arbiter Rob Nijenhuis uit Deventer aan de andere kant naar de penaltystip. Voor Columbia een perfecte kans om toch nog de uitschakeling af te wenden en kans te houden op een vervolg. Maar helaas….. Keeper Rutger Bruins kroonde zich tot Man van de Wedstrijd door de inzet van Maxime Koutamey uit de benedenhoek te ranselen.

Even later kon Olympia’28 aan een uitgebreide vreugdedans beginnen, zij hadden zich opnieuw een ware cupfighter getoond. Nadat in de vorige ronde eersteklasser ASV Dronten was uitgeschakeld, won men nu van tweedeklasser Columbia en mag men in februari opnieuw aantreden in de beker.

 

Toch was Columbia goed aan de wedstrijd begonnen. Al in de 2e minuut lag de bal achter de Hasseltse keeper. Jordy Weijland wist een snelle aanval over links goed af te ronden (0-1). Daarna bleven de geelzwarten goed voetbal op de mat leggen, maar de mooiste kansen werden gemist. Dit gaf de thuisclub moed en langzaam maar zeker kwam men in de wedstrijd. Bij één van de eerste aanvallen werd men geholpen door een misverstand in de verdediging bij Columbia. Bertus Finke kwam hierdoor plotseling vrij voor de goal en liet deze buitenkans niet liggen en schoof de gelijkmaker binnen (1-1). Hierna werd het een meer gelijkopgaande wedstrijd, kregen beide clubs nog wat kleine kansjes, maar werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

 

Na de pauze was Olympia’28 de gevaarlijkste ploeg met enkele goede kansen, maar de Apeldoornse gasten kregen ook enkele levensgrote mogelijkheden, die opnieuw niet werden benut. Zoals hierboven al beschreven leek de wedstrijd zich naar een beslissing via penalty’s toe te werken maar opnieuw stond Bertus Finke op de goede plek, toen een aanval leek afgeslagen, maar de bal toch nog weer vrij kwam (2-1).

 

Zondag 3 december staat er weer een Apeldoornse derby op het programma. Columbia gaat op bezoek in Kerschoten bij Robur et Velocitas. Een mooi moment om zich voor de bekeruitschakeling te revancheren. Let op: de wedstrijd begint om 14:30 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Ömer Dogan, Boy Nuesink, Stefan Derksen, Rick van Lohuizen, Justin van Duren, Damian Echter, Maxime Koutamey, Jordy Weijland (46. Berry de Jong), Modou Nijang (61. Jesse Punt)