Gelijkspel in matige derby tegen Robur

Het was een waterkoude zondagmiddag op Sportpark Kerschoten. Bovendien werden de toeschouwers van het vertoonde spel in de derby ook niet echt warm. Dit waren de ingrediënten van de wedstrijd Robur et Velocitas-Columbia. De vaste vlaggenisten van beide clubs hadden een dagje rust van de bond toebedeeld gekregen, want er was een volledig arbitraal trio aangesteld.

 

De eerste helft was er één van matig gehalte. Columbia creëerde de betere kansen, maar bleek opnieuw, evenals in de bekerwedstrijd deze week, moeite te hebben met het benutten hiervan. Omdat Robur hier ook weinig tegenover stelde, werd de rust bereikt met een dubbelblanke stand.

 

Nadat iedereen zich weer opgewarmd had, begon de 2e helft met hetgeen deze wedstrijd blijkbaar nodig had: een doelpunt. In de 48e minuut scoorde Robur uit het niets de 1-0 door Gino Roelofs. Dit bracht iets meer spanning in de wedstrijd.

Columbia ging serieus op zoek naar de gelijkmaker en kreeg opnieuw diverse kansen. Robur kwam ook een paar keer gevaarlijk door, maar het duurde tot de laatste tien minuten voordat er verandering in de stand kwam. In de 84e minuut kwam dan de gelijkmaker voor de geelzwarten. De mee opgekomen verdediger Ömer Dogan liet een vlammend schot los, dat door de Robur-doelman wel geraakt maar niet gekeerd kon worden (1-1). Hierna gingen beide ploegen nog voor de winst, maar moest men uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. Vooral voor Columbia was dit jammer, want gezien de andere uitslagen, was met een overwinning niet alleen de eerste plaats bereikt, maar had men ook nog eens afstand kunnen nemen met een inhaalwedstrijd achter de hand. Deze vorige week afgelaste wedstrijd tegen Victoria’28 wordt overigens pas op 25 februari 2018 ingehaald.

 

Zondag 10 december a.s. speelt Columbia weer thuis op De Winkewijert. Tegenstander is Overwetering, dat afgelopen seizoen samen met ons promoveerde uit de 3e klasse. De aanvang is, ijs en weder dienende, weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Ömer Dogan, Marcel de Jong, Danny Koorevaar (78. Justin van Duren), Stefan Derksen, Damian Echter, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maxime Koutamey, Jordy Weijland (69. Berry de Jong), Modou Nijang (75. Mischa Hendriksen)