Willem Mulderij nieuwe hoofdtrainer a.v.v. Columbia

IMG-20171213-WA0007Columbia, en huidig sv DCS (Zevenaar) trainer Willem Mulderij (39) hebben overeenstemming bereikt met de overgang naar de club uit Apeldoorn-Zuid. Willem Mulderij zal aankomend seizoen – Marco Onderberg opvolgen. De trainer tekent een contract voor 1 seizoen, beide partijen hebben de intentie uitgesproken om voor een langere periode samen te willen werken.

 

Willem Mulderij wordt bij Columbia de nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal. De actieve voetballoopbaan met diverse kampioenschappen van toenmalig speler (middenvelder) Mulderij verliep langs verschillende clubs – AGOVV, Vaassen, WSV, DTS’35, Rheden en Robur. Als hoofdtrainer was hij al actief bij Robur, waarmee promotie naar de 2e klasse werd bereikt in het seizoen 2015/2016.

 

Voetbal Technische Zaken Bob Oonk: “Met Willem Mulderij denken wij (technische commissie, bestuur en spelersgroep) een trainer in huis te hebben gehaald, die onze talentvolle selectie nog beter kan maken. Zowel bij Robur – als nu ook bij DCS wordt er onder Willem technisch verzorgd en aanvallend voetbal gespeeld - en dat past helemaal bij Columbia. Willem is zeer gedreven en heeft een duidelijke en heldere voetbalvisie. Daarnaast is Willem in het bezit van een UEFA A licentie, zeer zeker één van de voorwaarden om zowel onze – als zijn sportieve ambitie kracht bij te zetten. ‘‘Al met al zijn wij erg tevreden met het feit dat hij naar Columbia komt”

 

Willem Mulderij: “Dit is een mooi moment voor mij als trainer. Er staat een fantastische hechte selectie, waar ik graag mijn stempel op wil drukken. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken – om ook het uiterste uit mijn trainerscarrière te halen, vandaar dat ik er ook zo op gebrand was om zo snel mogelijk mijn UEFA A licentie te bemachtigen”

 

"Het is een eer dat Columbia mij benaderde. Ik ben ontzettend ambitieus en dat is Columbia ook. Dat wist ik al, maar dat bleek eens te meer uit de gesprekken die we voerden. Dit voelt als een hele goeie match en ik heb er ook veel zin. Maar eerst hoop ik op een mooi afscheid – en een promotie bij DCS’’

 

Ook assistent-trainer Rolf Derksen verlengd zijn contract, en verheugd zich even zo zeer op de samenwerking met Willem Mulderij.