Columbia winterkampioen in de 2e klasse J

Voor het seizoen was de doelstelling van Columbia: een stabiele 2e klasser worden en zo snel mogelijk de benodigde punten te halen om veilig te zijn. Uiteindelijk zou een plaats in de middenmoot aan het einde van het seizoen iedereen tevreden stellen na het eerste jaar in de tweede klasse. Maar zie nu: de laatste wedstrijd voor de winterstop is gespeeld en de geelzwarten staan fier bovenaan en zijn winterkampioen geworden. Iets waarop we natuurlijk geweldig trots zijn. We zijn benieuwd wat er na de jaarwisseling misschien nog in het vat zit! Maar eerst was er nog de topper in de 2e klasse J: de uitwedstrijd naar MVV’29, tot nu toe de verrassende koploper. We kennen deze club nog van de nacompetitie in 2015, toen Columbia na een teleurstellend seizoenslot net geen kampioen werd en er geen puf meer was om de nacompetitie tot een succes te maken.

 

De publieke belangstelling viel zwaar tegen voor een topwedstrijd tussen de nrs. 1 en 2. Het was de voorlopig laatste wedstrijd van Rick van Lohuizen in het 1e elftal. Rick gaat komend jaar naar Leiden om een studie te volgen en wil hier de volledige aandacht aan besteden. We wensen hem daarmee alle succes en hopen hem in de nabije toekomst weer te mogen terugzien in het geelzwarte tenue.

 

Columbia schoot als een raket uit de startblokken en liet uitstekend voetbal zien in de 1e helft. De thuisclub kon hier weinig tegenover stellen en werd regelmatig volledig van de mat gespeeld. Na 14 minuten scoorde rechtsback Omer Dogan de 0-1 en 10 minuten later kopte dezelfde speler de 0-2 in. Nog binnen het half uur zorgde Maxime Koutamey voor een 0-3 stand. Uitbreiding van de score zat er zeker in, maar de rust werd bereikt met een 0-3 stand. De algemene mening was dat Columbia dit natuurlijk nooit meer weg mocht geven.

 

Maar hoe anders werd het na de hervatting. MVV’29 kwam getergd en opgepept uit de kleedkamer en ging er vol op om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Columbia werd teruggedrongen in de verdediging. In de 50e minuut liet Maxime Koutamey zich provoceren en kon met een rode kaart vertrekken. De thuisclub zette nog een tandje bij en er ontstond een grimmig sfeertje op het veld met een groot aantal gele kaarten tot gevolg. Columbia mocht het zichzelf aanrekenen, dat het totaal niet meer aan het oogstrelende spel uit de 1e helft toekwam. En wat gevreesd werd gebeurde: MVV’29 scoorde via Ramon Lesker in de 53e minuut de 1-3. Met een man meer rook men kansen en toen in de 62e minuut invaller Stan Oude Avenhuis de aansluitingstreffer aantekende, stond er nog een heet half uur te wachten. Columbia verdedigde met man en macht, maar toch kwam in de 79e minuut de gelijkmaker, opnieuw door Ramon Lesker (3-3). Vanaf dat moment toonden de geelzwarten mentale veerkracht en namen het heft weer in handen. In de 84e minuut bracht Modou Nijang, die op de bank was begonnen, de Apeldoorners weer op voorsprong (3-4). Even later brak Modou opnieuw door de verdediging van de thuisclub, maar nu ging de bal er niet in. Uiteindelijk bracht Columbia de voorsprong over de streep en nam daarmee de eerste plaats over van MVV’29. Een fantastisch resultaat, waar we de hele winterstop van kunnen genieten. Het gezang uit de kleedkamer “Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan” was dan ook tot ver in de omgeving te horen.

 

Na een verdiende winterstop gaat de competitie op zondag 28 januari 2018 weer verder. Columbia speelt dan thuis op De Winkewijert tegen Vogido uit Enschede, vorig seizoen de kampioen van de 3 klasse A. We beginnen zoals gewoonlijk weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Ömer Dogan, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen, Rick van Lohuizen, Boy Nuesink (60’ Roger Oonk), Stefan Derksen, Damian Echter (66’ Modou Nijang), Maxime Koutamey, Jordy Weijland (86’ Justin van Duren).