Columbia moet gelijkspel toestaan

Nog nooit stonden Columbia en Vogido uit Enschede in een wedstrijd tegenover elkaar. Nadat beide clubs vorig seizoen promoveerden naar de 2e klasse, stond nu de primeur op het programma. Na de winterstop is het altijd weer afwachten, hoe de diverse teams zullen gaan presteren. Columbia deed het in de eerste seizoenshelft boven verwachting door op de eerste plaats te komen en zodoende winterkampioen te worden. Vogido begon wat minder aan het seizoen en bivakkeerde in de onderste regionen. Toch hielden beide elftallen elkaar redelijk in evenwicht deze zondagmiddag.

 

Nadat voor de wedstrijd Rick van Lohuizen was gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in de hoofdmacht van de geelzwarten werd onder leiding van scheidsrechter Wolberink aan de 2e seizoenshelft begonnen. De thuisclub was in de 1e helft de betere ploeg en creëerde enkele goede kansen, waarvan er echter slechts één werd benut. Na 16 minuten wist Ömer Dogan de openingstreffer aan te tekenen.

Daarna bleef Columbia een overwicht behouden, maar o.a. een kopbal van jubilaris Van Lohuizen trof geen doel. De rust werd dus bereikt met een 1-0 stand.

 

In de 2e helft kwamen de geelzwarten ongeconcentreerd uit de kleedkamer. Al direct kreeg Vogido een grote kans, maar de bal werd in de handen van Leroy de Boer geschoten. Even later, in de 69e minuut, was het dan toch raak. Sander Wiggers schoot raak voor de Enschedeërs (1-1). Er ontstond een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Columbia probeerde met een slotoffensief toch nog de winst te pakken, maar evengoed had vlak voor het einde nog de winnende goal aan de andere kant kunnen vallen. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel, waar de bezoekers blijer mee waren dan de thuisclub. Toch viel de schade mee na afloop, de concurrentie verloor ook punten. Columbia bleef koploper. MVV’29 verloor opnieuw, nu van buurman TVC’28, en zakte naar de 5e plaats. SDC’12 en Luctor et Emergo speelden gelijk. Bon Boys won wel en neemt nu achter Columbia de 2e plaats in. Ook Achilles’12 won en staat nu derde.

 

De stand:
1. Columbia 11-23;
2. Bon Boys 12-22;
3. Achilles’12 12-21;
4. TVC’28 10-20;
5. MVV’29 12-20;
6. SDC’12 11-19.

Volgende week zondag 4 februari gaat Columbia op bezoek bij Achilles’12 in Hengelo, een topper dus, tussen de nrs. 1 en 3 van de ranglijst. De aanvang is om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Ömer Dogan, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen, Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Stefan Derksen, Damian Echter (89. Justin van Duren), Berry de Jong (69. Jordy Weijland), Modou Nijang (78. Michael Langenbach).