Nederlaag voor Columbia in topper tegen Achilles'12

Columbia heeft de koppositie in de 2e klasse J moeten inleveren. In de topper tegen de nummer 3 Achilles’12 in Hengelo werd een verdiende nederlaag geleden: 3-1. Hierdoor is Achilles’12 de nieuwe koploper, hoewel Columbia een wedstrijd minder heeft gespeeld en bij winst hier nog weer overheen kan komen. TVC’28 staat er relatief nog beter voor, maar heeft inmiddels 3 wedstrijden achterstand.

 

Op een uitstekend bespeelbaar kunstgrasveld, de minimale sneeuw die er op gelegen had was door de zon snel verdwenen, begon Columbia nog niet eens zo slecht. In de 10e minuut was er een grote kans voor de Apeldoorners om op voorsprong te komen. Ternauwernood kon de bal door een Achilles-verdediger van de lijn worden gehaald. Achilles kreeg hierna meer aandeel in het spel en toen de Columbia-verdediging na ruim een kwartier op de achterlijn werd uitgespeeld, werd de voorzet door de vrijstaande spits Frits Wiersma netjes afgerond: 1-0.

Columbia speelde vrij slordig, veel passes op het middenveld kwamen niet aan, de achterhoede liet teveel ruimte aan de beweeglijke spitsen en de aanval kwam nauwelijks tot gevaar. Toch viel onverwachts in de 37e minuut de gelijkmaker. Maxime Koutamey kopte de bal over de keeper heen in het doel (1-1). Maar de geelzwarten slaagden er niet in om de gelijke stand tot de rust te handhaven. In de 43e minuut werd er opnieuw teveel ruimte geboden en kon Casper Ritmeester vrijstaand de 2-1 intikken.

 

Na de hervatting een zelfde spelbeeld. De thuisclub was gretiger en efficiënter dan de bezoekers. Achilles liet duidelijk zien meer ervaring te hebben in het voetballen op hoger niveau en trok steeds meer de wedstrijd naar zich toe. Columbia zorgde zelf echter voor een beslissend moment na ongeveer een uur spelen. Damian Echter, al in het bezit van een gele kaart uit de 1e helft, maakte nabij de middenlijn geheel onnodig een overtreding, die opnieuw met geel werd bestraft. Dit betekende dus rood en Columbia kon met 10 man verder. Trainer Marco Onderberg probeerde het tij nog te keren door verdediger Danny Koorevaar in te ruilen voor aanvaller Michael Langenbach, maar dit plan kon al na 5 minuten in de prullenbak, toen Mike Huiskes te veel vrijheid kreeg en vrijwel ongehinderd op doel kon schieten: 3-1. Columbia probeerde nog van alles, maar de wedstrijd was gespeeld. Een kopbal van Maxime Koutamey tegen de lat was nog het enige vermeldenswaardige wapenfeit. Achilles’12 was de winnaar in deze slag, maar de strijd om de 1e plaats gaat natuurlijk verder. We zijn nauwelijks op de helft van de competitie. Door diverse afgelastingen is de stand door het verschil in gespeelde wedstrijden een beetje onduidelijk geworden, maar één ding is zeker: het wordt nog bijzonder spannend de komende tijd.

 

De stand:
1. Achilles’12 13-24
2. Columbia 12-23
3. Bon Boys 13-23
4. SDC’12 12-22
5. TVC’28 10-20
6. MVV’29 12-20
7. Luctor et Emergo 13-16

 

Volgende week is er vanwege carnaval een vrij weekeinde. Op zondag 18 februari speelt Columbia opnieuw een uitwedstrijd, we gaan dan naar Almelo. Om 14:00 uur is Luctor et Emergo dan de gastheer.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Danny Koorevaar (69’ Michael Langenbach), Mischa Hendriksen, Ömer Dogan, Roger Oonk, Stefan Derksen, Damian Echter, Maxime Koutamey, Modou Nijang (81’ Jordy Weijland).