Columbia doet zichzelf tekort tegen Luctor et Emergo

Foto via Facebook: Sandra van DamColumbia verloor dit seizoen slechts één keer op eigen veld, met 0-1 tegen Luctor et Emergo. Verbazend genoeg was dit één van beste wedstrijden die de geelzwarten tot nu toe speelden. Maar de doeltreffendheid liet het elftal in de steek. Bij de gasten was de efficiency veel groter en zo verloor Columbia onverdiend met 0-1. Inmiddels was zondag de uitwedstrijd in Almelo aan de beurt en was er alle kans om revanche te nemen. Helaas moeten we na afloop constateren dat de uitslag en een groot gedeelte van het wedstrijdverloop weer hetzelfde waren als begin oktober op De Winkewijert.

 

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht en er waren weinig uitgespeelde kansen te noteren. Pas vlak voor het rustsignaal kreeg Columbia een tweetal kansjes. De rust brak zodoende aan met een dubbelblanke stand.

 

Na de thee een volledig ander beeld. De geelzwarten namen het heft in handen en drukten de thuisclub terug op eigen helft. Aanval na aanval rolde op het Almelose doel af, er werd goed gevoetbald en er ontstonden kansen. Maar zoals al vaker dit seizoen had Columbia moeite met de afronding.

Er werd een inzet van de lijn gehaald, er werd tegen de lat gekopt en er werd net naast geschoten. Alleen het verlossende doelpunt wilde maar niet vallen. Een oude, ongeschreven voetbalwet zegt dan: Als je zelf niet scoort, dan valt-ie aan de andere kant. En inderdaad, dat gebeurde dus ook. In de 75e minuut kwam Luctor et Emergo op een voorsprong door Mike Kerr (1-0). De Apeldoorners probeerden nog wel wat terug te doen, maar het laatste kwartier van de wedstrijd verliep zeer rommelig. De thuisclub probeerde met succes het tempo uit het spel te halen en Columbia kwam eigenlijk niet meer aan voetballen toe. In de extra tijd vielen er nog 2 rode kaarten, Marcel de Jong (Columbia) en Jeffry Wesselink (Luctor et Emergo) haalden allebei net het einde van de wedstrijd niet. Samenvattend kunnen we stellen, dat het een onbevredigende partij werd voor Columbia, die dus met een 1-0 nederlaag werd afgesloten.

 

De ranglijst in de 2e klasse J kreeg opnieuw een nieuwe koploper. Blijkbaar wil niemand meer dan een week op de eerste plaats staan. SDC’12 werd de grote winnaar van dit weekeinde, het was het enige team van de bovenste 6 dat won. Achilles’12 en MVV’29 speelden gelijk en Columbia, Bon Boys en TVC’28 verloren.

 

De stand:
1. SDC’12 13-25
2. Achilles’12 14-25
3. Columbia 13-23
4. Bon Boys 14-23
5. MVV’29 13-21
6. TVC’28 11-20
7. Luctor et Emergo 14-19

 

Volgende week zondag 25 februari treft Columbia een oude bekende, SC Overwetering, op De Winkewijert. Zij zijn afgelopen zomer samen met Columbia gepromoveerd naar de 2e klasse. We beginnen weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen, Ömer Dogan, Roger Oonk, Jordy Weijland, Modou Nijang, Berry de Jong (62. Maxime Koutamey), Michael Langenbach (62. Rick van Lohuizen).