Columbia stelt teleur bij Epe

FBDe uitwedstrijd van Columbia bij Epe is een moeilijke missie gebleken. De thuisclub die onderaan de ranglijst stond, samen met Victoria ’28, was op alle gebieden scherper om de overwinning te behalen dan de Apeldoorners. Epe beschikt over een jonge ploeg, de meeste spelers zijn voor in de twintig, die eigenlijk veel te laag staat dit seizoen. Bovendien was keeper Bas van Schoonhoven de uitblinker van de middag. Hij wist de grootste kansen van de geelzwarten uitstekend te pareren. De wedstrijd was in handen van uitstekende leiding. De jonge scheidsrechter Jonathan van Dongen had een bewonderenswaardig loopvermogen en was steeds dichtbij elke situatie. Als dit fluitend talent zijn niveau kan vasthouden, zullen we zeker in de toekomst in hogere klassen of divisies nog van hem horen.

 

Bij een aangename temperatuur begon de streekderby op Sportpark De Wachtelenberg voor Columbia niet goed. Al na 4 minuten keken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan, toen Lars Timmer een aanval van Epe doeltreffend afrondde.

Columbia antwoordde met enkele goede aanvallen, waaruit Berry de Jong en Jordy Weijland hun inzetten zagen gestopt door de doelman. In het vervolg van de 1e helft had Epe meer balbezit, maar er waren aan beide kanten de nodige kansen, waarbij gezegd dient te worden, dat die voor Epe groter waren dan die van Columbia. Gescoord werd er echter niet, waardoor met een 1-0 stand de rust werd bereikt.

 

Columbia-verdediger Ömer Dogan was al vrij snel in de wedstrijd geblesseerd geraakt, maar speelde toch nog de 1e helft uit. Na rust bleek hij echter vervangen te zijn door Modou Nijang. De blauwwitte thuisclub ging direct al fanatiek van start en kreeg al snel een grote kans, die er echter niet inging. Het bleek uitstel van executie te zijn, want in de 51e minuut was het wel raak. Stefan Lokhorst voltrok het vonnis voor de 2-0. Nog geen twee minuten later maakte dezelfde speler de 3-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Toch probeerde Columbia zich nog terug te knokken in de wedstrijd, in de 62e minuut bracht Jordy Weijland de 3-1 op het bord. Met de wissels Justin van Duren en Maxime Koutamey in de ploeg, probeerden de geelzwarten het tij nog te keren. Een goed schot vanaf 20 meter werd echter door de uitstekende Epe-keeper gestopt, anders had het misschien toch nog spannend kunnen worden. Nu nam Epe weer het initiatief over en kabbelde de ontmoeting naar het einde toe. In de extra tijd wist Leon Pannekoek zelfs nog de 4-1 te scoren. Dit was tevens het slotakkoord van de wedstrijd.

 

Samenvattend kunnen we stellen dat het een teleurstellende middag was voor Columbia. Na de winterstop wil het nog niet echt lukken, 2 gelijke spelen en 3 nederlagen is van een ander niveau dan het winterkampioenschap dat voor de winterstop werd behaald. Gelukkig is er een buffer opgebouwd wat punten betreft, maar zo onderhand mogen er wel weer eens een paar puntjes binnen gesprokkeld worden.

 

We waren altijd gewend op 2e Paasdag te voetballen, maar de KNVB heeft dit seizoen gemeend een programma op 1e Paasdag te moeten vaststellen. Jammer, want dit komt veel supporters misschien qua familieplanning slecht uit. Volgende week zondag, 1e Paasdag dus, spelen de geelzwarten een thuiswedstrijd tegen ATC ’65 uit Hengelo. We beginnen ook nu weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Mischa Hendriksen (64. Justin van Duren), Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Ömer Dogan (46. Modou Nijang), Boy Nuesink, Roger Oonk, Stefan Derksen, Damian Echter, Berry de Jong (66. Maxime Koutamey) en Jordy Weijland.