Opnieuw nederlaag voor Columbia

Foto Sandra van Dam via FacebookDe jarenlange traditie om op 2e Paasdag te voetballen werd dit jaar overboord gezet door de KNVB. Er werd een programma vastgesteld op 1e Paasdag, bij uitstek toch een dag voor de familie. Veel clubs gaven er daarom ook de voorkeur aan om op een andere avond of dag te spelen. Er werden wedstrijden verschoven naar vrijdagavond, zaterdagavond of maandagmiddag. Op zondagmiddag bleven er slechts 2 wedstrijden over, waaronder de thuiswedstrijd van Columbia tegen ATC ’65. Op papier een uitstekende kans om weer eens de punten aan de Winkewijertlaan te houden. Uit was er immers ook gewonnen en de tegenstander stond op een 10e plaats. Maar helaas: ook deze zondag eindigde weer teleurstellend met een nederlaag voor de geelzwarten.

 

Zonder de geblesseerden Modou Nijang en Ömer Dogan begon Columbia aan de wedstrijd. In de eerste helft hielden de teams elkaar redelijk in evenwicht, er waren weinig opwindende momenten. Totdat na 42 minuten Jordy Weijland een voorzet van rechts laag in de hoek knalde: 1-0 voor de thuisclub. Even later floot de scheidsrechter voor de rust en de Columbianen gingen met een opgewekt gevoel aan de thee.

 

In het 2e bedrijf begon ATC ’65 sterk met al snel een grote kans, de kopbal ging rakelings langs het doel. Toch bleek dit uitstel van executie, in de 62e minuut tekende Brandt Peters met een mooi afstandsschot de gelijkmaker aan (1-1). Columbia kon hierna de wedstrijd niet opnieuw naar zich toe trekken en er ontstond een gelijk opgaande strijd met over en weer geen echt grote mogelijkheden. In de 82e minuut was er een uitbraak van ATC ’65, invaller Mike Gigengack kwam aan de bal, de assistent vlagde voor buitenspel, maar werd genegeerd door de scheidsrechter en de voorsprong voor de bezoekers was een feit (1-2). De resterende tijd bleek te kort voor de geelzwarten om de verdiende gelijkmaker te produceren. Opnieuw moest een nederlaag worden geslikt, waar een gelijkspel de beste verhouding was geweest. Hierdoor zakt Columbia naar de zevende plaats op de ranglijst. Gelukkig zijn er de komende tijd veel thuiswedstrijden, waarin de nodige punten zullen moeten worden gehaald om het seizoen in de middenmoot te kunnen afsluiten.

 

Volgende week zondag 8 april a.s. speelt Columbia opnieuw thuis op De Winkewijert, nu tegen koploper SDC ’12 uit Denekamp. We beginnen weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen (57. Leon Roufs), Justin van Duren (65. Rick van Lohuizen), Roger Oonk, Stefan Derksen, Damian Echter, Maxime Koutamey en Jordy Weijland.