Columbia verliest van koploper

De vorige keer dat Columbia en SDC’12 tegenover elkaaar stonden in Apeldoorn werd een historische wedstrijd, die de Columbia-geschiedenis zou ingaan als Het Wonder van de Winkewijert (8-0 winst na een 0-6 nederlaag in de uitwedstrijd). Dit betrof destijds een wedstrijd voor de nacompetitie. Nog vijf spelers bij Columbia die dit voetbalwonder mede bewerkstelligden, stonden bijna 3 jaar later weer op het veld (Mischa, Boy, Stefan, Damian en Rick). Dat het niet opnieuw zo’n opwindende wedstrijd zou worden was te verwachten, maar vooraf hadden de supporters wel op iets meer gehoopt dan de 0-3 nederlaag, die nu aan het einde op het bord stond. Ondanks dat SDC’12 dit seizoen één van beste ploegen uit de 2e klasse J is, kon Columbia in de eerste helft aardig meedoen. Een tegenvaller was dat we opnieuw vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aankeken. Al na 4 minuten kon een voorzet vanaf links simpel binnengetikt worden door aanvoerder Neil Wenneger van de Denekampers. De geelzwarten moesten al na ruim een kwartier hun aanvoerder Danny Koorevaar missen, hij viel met een blessure uit. De thuisclub kreeg wel een aantal kansen, maar met de doeltreffendheid is het de laatste tijd droevig gesteld. De grootste kans was voor Jordy Weijland, die helaas net naast het doel ging. In de 34e minuut sloeg het noodlot opnieuw toe. SDC’12 kreeg een penalty toegewezen en Jouri Mensink benutte deze onberispelijk: 0-2. Met deze stand werd tevens de rust bereikt.

 

Na de hervatting opnieuw een wedstrijd met over en weer goed combinatiespel en als Columbia de aansluittreffer had kunnen scoren, was er misschien nog van alles mogelijk geweest, maar de treffer viel aan de andere kant. In de 65e minuut was het opnieuw Niel Wenneger die scoorde voor de koploper: 0-3. Hierna was de wedstrijd beslist en kwam er in de stand geen verandering meer. Toch scoorde Columbia nog een keer, maar bij gebrek aan doellijntechnologie werd de treffer niet gegeven, ook was deze volgens betrouwbare ooggetuigen, die er vlakbij stonden, wel degelijk net over de lijn geweest. De goed leidende scheidsrechter Kroesen kon dit echter vanuit zijn positie onmogelijk zien. Zo eindigde de wedstrijd met een 0-3 nederlaag voor de geelzwarten. Voor SDC’12 was dit een prima zondag, niet alleen was er een klein beetje revanche genomen voor de smadelijke nederlaag van 3 jaar geleden, ook bleek na afloop dat de beide concurrenten TVC’28 en Achilles’12 in hun onderlinge duel 2-2 hadden gespeeld, waardoor ze allebei 2 punten inleverden. De onderste ploegen wonnen bijna allemaal, op hekkensluiter Victoria’28 na. Het wordt dus zaak voor Columbia om ook eens weer een paar punten te halen, we staan nog wel op de 8e plaats, maar de staart van de ranglijst komt elke week dichterbij.

 

Volgende week zondag 8 april a.s. speelt Columbia een uitwedstrijd bij Vogido in Enschede. We beginnen weer om 14:00 uur. Omdat we hier nog niet eerder gespeeld hebben, hierbij de adresgegevens: Sportpark Het Wooldrik, Tegelerweg 66, 7535 CJ Enschede.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Danny Koorevaar (16. Rick van Lohuizen), Mischa Hendriksen, Ömer Dogan (65. Tom Jansen), Roger Oonk, Stefan Derksen, Damian Echter, Jordy Weijland en Modou Nijang.