Columbia in slotfase onderuit in Enschede

FacebookOnder een stralend zonnetje speelden Vogido en Columbia in de 2e klasse J een onderhoudende wedstrijd. Twee punten verschil op de ranglijst in het voordeel van Vogido deden verwachten dat het een gelijkopgaande strijd zou worden Dit kwam aardig uit. De Apeldoornse formatie miste bijna een half elftal door schorsingen en blessures. Columbia begon goed en kwam in de 12e minuut op voorsprong door Damian Echter (0-1). De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder dat het tot echt grote kansen kwam en de geelzwarten gingen met een tevreden gevoel en een voorsprong de rust in.

 

Maar, zoals vaker de laatste weken, was er snel na rust een tegendoelpunt te verwerken. Bert Verschoor tekende voor Vogido de gelijkmaker aan na een fout in de Apeldoornse verdediging. Enkele minuten later werd de thuisclub gereduceerd tot 10 man, na een 2e gele kaart voor Ruben Berkel. Columbia greep weer het initiatief en liet een aantal kansrijke aanvallen op het Enschedese doel los. In de 68e minuut resulteerde dit in een wonderschone treffer. Damian Echter speelde de mee opgekomen Marcel de Jong op de rechtervleugel aan, deze liet een strakke voorzet volgen, die prachtig door Jordy Weijland in het doel werd geschoten (1-2). Met de numerieke meerderheid op het veld en opnieuw een voorsprong leek Columbia eindelijk eens weer punten te gaan pakken.

Maar Vogido gokte alles op alles. Steeds werden er van achteruit lange ballen achter de Columbia-verdediging neergelegd, in de hoop dat de aanvallers de opponent in verwarring konden brengen. Dit lukte wonderwel, maar Columbia overleefde een paar hachelijke momenten. Toch slaagde Sander Wiggers er in de 82e minuut in de gelijkmaker aan te tekenen (2-2). Columbia raakte hierdoor van slag en slaagde er niet meer in het eigen spel te blijven spelen. Vogido zette een slotoffensief in en wist zowaar in de extra tijd nog 2x te scoren. Bert Verschoor zorgde in de 92e minuut voor 3-2, Sander Wiggers in de 93e minuut voor 4-2. Opnieuw geen punten en een dreun van jewelste voor de geelzwarten, vooral omdat er eigenlijk best aardig gevoetbald werd gedurende grote delen van de wedstrijd. Toch werden er op onbegrijpelijke wijze in de slotfase tegen 10 man nog 3 goals toegestaan.

 

Volgende week zondag 22 april a.s. krijgt Columbia een nieuwe kans. Dan staat de derby tegen Robur et Velocitas op het programma. Op De Winkewijert beginnen we om 14:00 uur. Met vier achtereenvolgende thuiswedstrijden moeten er de komende weken toch de benodigde punten worden binnen gehaald om handhaving veilig te stellen. Op dit moment staat Columbia nog steeds op de 8e plaats.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Sebastiaan Lindeman, Mischa Hendriksen, Stefan Derksen, Damian Echter, Jordy Weijland, Modou Nijang (70. Nick van den Berg), Berry de Jong en Michael Langenbach.