Columbia schiet uit zijn slof tegen Victoria'28: 6-2

columbiatopColumbia heeft zondagmiddag alle frustraties van na de winterstop van zich af kunnen schieten. Tegen hekkensluiter Victoria’28 werden maar liefst zes treffers geproduceerd. De geelzwarten begonnen rustig in de eerste helft. Ondanks dat ze veel sterker waren en een groot veldoverwicht hadden, wilde het scoren maar moeizaam lukken. Het duurde bijna een half uur voordat de eerste treffer op het scorebord kwam te staan. Stefan Derksen was de afronder in de 29e minuut (1-0). Toen de openingstreffer er één keer in zat, was het ijs gebroken. Damian Echter verhoogde de score na 32 minuten naar 2-0 en opnieuw Stefan Derksen tekende de 3-0 aan in de 36e minuut. Direct daarna deed Victoria’28 iets terug. Jeroen Germeraad zorgde voor de 3-1. Columbia kende even een iets mindere periode en de bezoekers roken hun kans. Volkomen onnodig liet Columbia toe dat Victoria’28 op slag van rust via Yusuf Koroma zelfs de 3-2 aantekende. Zou het dan toch nog spannend worden na de rust?

 

Zo ver liet de thuisclub het niet komen, men nam na de hervatting het initiatief weer over. In de 52e minuut scoorde Roger Oonk de 4-2 en toen was de wedstrijd wel gespeeld. De geelzwarten bleven een overwicht houden maar verzuimden de score te verhogen. Pas in de laatste 10 minuten viel er weer iets te juichen voor de Apeldoorners. Jordy Weijland liet een hard schot los, waar Enschedese doelman kansloos op was: 5-2 in de 84e minuut. Het mooiste doelpunt van de middag viel in de laatste minuut. Opnieuw was Jordy Weijland de maker en was het een onhoudbaar schot: 6-2.

 

Door deze overwinning steeg Columbia naar de 7e plaats op de ranglijst. De onderste clubs verloren allemaal en liepen verder achterstand op. Met nog 5 wedstrijden te gaan moeten de geelzwarten zich kunnen handhaven in hun eerste jaar na de terugkeer in de 2e klasse.

 

A.s. zondag 6 mei staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma. Plaatsgenoot WSV treed dan aan op De Winkewijert voor een onvervalste stadsderby. Zoals gebruikelijk begonnen we weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen, Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Stefan Derksen, Damian Echter, Jordy Weijland en Berry de Jong (63. Modou Nijang).